cjohansen
Norbrygg-medlem
Nei, den har fått gjør kun én gang, og det var en ny (fersk) pakke James Bond rett i karet. Det var bare 12 liter og OG 1.037.Tilsatta du mer gjær? Da burde du satt en starter og pitcha når den var mest aktiv
Nei, den har fått gjør kun én gang, og det var en ny (fersk) pakke James Bond rett i karet. Det var bare 12 liter og OG 1.037.Tilsatta du mer gjær? Da burde du satt en starter og pitcha når den var mest aktiv
dato på pakken?Nei, den har fått gjør kun én gang, og det var en ny (fersk) pakke James Bond rett i karet. Det var bare 12 liter og OG 1.037.
Ikke notert, men mener at den var nokså fersk.dato på pakken?
Lucky youTror ikke du trenger fersk gjær på så lav OG
Karboneringsproblemer med 007 har bare vært et problem for meg
når OG har oversteget 1.080, notorisk
Ren galskapJeg har hatt lav utgjæring med 1. generasjon 007-gjær (fersk+starter). Har hatt høyere på høyere generasjoner. Jeg er svært nøye med å la starteren få stå lenge kaldt for å få med det lille som fremdeles er i suspensjon (usynlig for det blotte øye). Den står gjerne fem dager kaldt før jeg heller av det meste av starteren
The Final Gravity is the specific gravity measured at the completion of fermentation.
Var den ferdig?
Jeg har hatt lav utgjæring med 1. generasjon 007-gjær (fersk+starter). Har hatt høyere på høyere generasjoner. Jeg er svært nøye med å la starteren få stå lenge kaldt for å få med det lille som fremdeles er i suspensjon (usynlig for det blotte øye). Den står gjerne fem dager kaldt før jeg heller av det meste av starteren
Som jeg sa, dette er ren og skjær galskapJeg er ikke klar for å kalle deg utilregnelig på grunnlag av det der, men jeg lurer litt på om det er nødvendig - ikke minst fordi jeg gjerne lar starteren stå ei stund av samme grunn sjøl. Dersom starteren har gått helt ut, vil vel selv den mest attenuative del av gjærbefolkningen ta kvelden. Er det gitt at de som så har vanskeligst for å komme seg ned på bunnen, er dem du trenger for å få høyest mulig utgjæring? I alle fall hvis vi snakker om svært til normalt flokkulerende gjærtyper. (Jeg startet en wlp300 nå nylig, og den fikk noen dager.)
Som jeg sa, dette er ren og skjær galskap
Lykke til #Dårehuset
Single enslige gjærceller beveger seg 18cm i døgnet
Greit nok for meg, la de være i fred
Hvis du gjæret på 21 og 22, var det temp i vørteren? Eller ambient?
Hvis det var ambient vil jeg si at det var en god del for høyt, er det vørtertemp så vil jeg si det fortsatt er litt for høyt.
Vet ikke helt h is dette stemmer, men har på følelsen at med britiske stammer så bør du ha det lavere slik at gjæren ikke raser fra seg med en gang pga temp og så ikke gidder mer. Hold den litt på benken mtp temp. 17-19C så den må jobbe litt for godsakene, så kan du slippe den løs med kanskje to grader høyere for å gjøre ferdig jobben på de langkjedete sukkerartene som den vil ta til slutt og da får den drahjelp av de ekstra gradene.
Igjen. Dette er ikke noe jeg har lest eller forsket utelukkende på, men jeg "har det på følelsen" ut ifra det jeg har gjort.
jævla barnehageDet var røffly vørtertemp - isolert probe på karet. I motsetning til omtrent alle andre hjemmebryggere så er jeg ikke ute etter cleanest mulig gjæringsprofil... Jeg syns engelske øl blir mange hakk bedre med litt godt med estere. Har gjort dette med hell tidligere, også med WLP007. Men jeg kan jo alltids prøve meg på litt lavere starttemp neste gang. Men 17C høres drøyt lavt ut.
Sånn snakker vi ikke her.jævla barnehage