WLP036 (Düsseldorf Alt)

Er det noen her som har erfaring med denne gjæren?

Jeg har brygget en OG 1.051 altbier, 21 liter, pitchet 2 liter starter med blodfersk gjær rett fra fabrikken. Gjærer i kjelleren, den startet på 16 C omgivelsestemperatur. Det gjæret *veldig* aktivt i ca. 36 timer, så bremset den veldig kraftig opp. Jeg tror ikke den er stuck, tror bare jeg hadde veldig sunn og bra gjær, og det var mye av den.

Nå har faktisk temperaturen i kjelleren droppet til 14-15 C.

Spørsmål: bør jeg sette karet varmere de siste dagene, eller klarer den seg fint ved denne temperaturen? (Skal tappe om og sette til lagring om en ukes tid.)

På forhånd takk for tilbakemeldinger!
 
Jeg har brukt den et par ganger tul å lage Gahr sin sticke alt, da hat jeg startet gjæringen på 14'c og deretter hevet temperaturen.
Den går vel under betegnelsen hybridgjær, og funker fint ved lav temp, men iom at du stertet på 16 så hadde jeg hevet tempen noen knepp slik at den ikke dropper ut.
 
Tilbake
Topp