Er det noen her som har erfaring med denne gjæren?
Jeg har brygget en OG 1.051 altbier, 21 liter, pitchet 2 liter starter med blodfersk gjær rett fra fabrikken. Gjærer i kjelleren, den startet på 16 C omgivelsestemperatur. Det gjæret *veldig* aktivt i ca. 36 timer, så bremset den veldig kraftig opp. Jeg tror ikke den er stuck, tror bare jeg hadde veldig sunn og bra gjær, og det var mye av den.
Nå har faktisk temperaturen i kjelleren droppet til 14-15 C.
Spørsmål: bør jeg sette karet varmere de siste dagene, eller klarer den seg fint ved denne temperaturen? (Skal tappe om og sette til lagring om en ukes tid.)
På forhånd takk for tilbakemeldinger!
Jeg har brygget en OG 1.051 altbier, 21 liter, pitchet 2 liter starter med blodfersk gjær rett fra fabrikken. Gjærer i kjelleren, den startet på 16 C omgivelsestemperatur. Det gjæret *veldig* aktivt i ca. 36 timer, så bremset den veldig kraftig opp. Jeg tror ikke den er stuck, tror bare jeg hadde veldig sunn og bra gjær, og det var mye av den.
Nå har faktisk temperaturen i kjelleren droppet til 14-15 C.
Spørsmål: bør jeg sette karet varmere de siste dagene, eller klarer den seg fint ved denne temperaturen? (Skal tappe om og sette til lagring om en ukes tid.)
På forhånd takk for tilbakemeldinger!