Wyeast 1338 European Ale

Gahr

Norbrygg-medlem
Er det noen som har erfaringer med Wyeast 1338 European Ale? Jeg har hørt rapporter om at den jobber relativt sakte.  :zzz: Stemmer dette?
 
Det er visst en tysk alegjær fra Wissenschaftliche Station, gjær #338 (http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,2173.msg22322.html#msg22322)

Det er nok noen som har slitt med lange forgjæringstider:

- http://hobbybrauer.de/modules.php?name=eBoard&file=viewthread&tid=4909#pid47198 - http://hobbybrauer.de/modules.php?name=eBoard&file=viewthread&tid=4506#pid43377 - http://hobbybrauer.de/modules.php?name=eBoard&file=viewthread&tid=1560#pid
Fant ingenting om lang forgjæringstid på det flamsk/nederlandske forumet, bare at gjæren er forholdsvis fruktig i aroma. Den er visst lik WLP001.
 
WLP001 en gjær fra Tyskland , det er det neppe...

Fra  http://www.mrmalty.com/yeast.htm
WLP001 California Ale Sierra Nevada

WLP001 California Ale Yeast 1056 American Ale Yeast

------

1338 er lik WLP011:

WLP011 European Ale Yeast 1338 European Ale Yeast

Edit: ser ut som du har glippet litt mellom 001 og 011  ;D
 
Ops! Ja, det kan nok stemme. Jeg tastet det inn etter at jeg hadde lukket den andre fanen... Har ihvertfall ikke brukt den selv. Ser at noen har brukt den til Altbier bl a.
 
Hei!
Jeg brukte denne i en foreign exstra/imperial stout og kan bekrefte at den jobber sakte. Etter 10 dager 1039
Det virker som den flokkulererer veldig godt og lager en kake på toppen av spannet. For å få god gjæring med denne
mener jeg det er viktig å svirle litt på dunken for å få gjæren tilbake til vørteren for å gjøre jobben sin.
Ølet jeg brygget hadde OG 1074 og ble ferdig etter 6 uker på gjærigsfatet. 4 uker av disse på gjæringstemperatur. Startet på 18 grader og økte underveis til 21 grader.
Stoppet på 1023 og veldig fornøyd med smaken. At den skal være fruktig kan ikke stemme. Nøytral i smaken  med fokus på malt synest jeg.

6 uker på samme gjæren var etter spesielle omstendigheter. Regnet med at ølet skulle være ferdig etter 14 dager, men den gang ei. Måtte på sjøen i 4 uker derfor totalt 6 uker.
Men til min store glede ser det ikke ut til å ha påvirket smaken negativt. Ikke noe tegn til autolyse :neinei:
 
Etterhvert kan man svare på sitt eget spørsmål... Jen starter sakte, jobber jevnt men ikke raskt, og attennuerer ikke overvettes, dersom man ikke produserer en vørter med god utgjæring. Jeg brygget biere de garde med denne gjæren, og kommer definitivt til å gjøre det igjen. OG på 75 og FG 12 med mesking på 64 C og 400 g sukker i 22,5 liter vørter. Mildt fruktig preg og klar maltprofil.
 
Tilbake
Topp