Beer Geek Breakfast

Gahr skrev:
Bjarte H skrev:
TorsteinO skrev:
Gahr skrev:
Det er også en idé å kjøre et beta-glukan-meskesteg på 40 °C i ca. 20 min.

Et lite spørsmål til dette - vil det da funke best å starte med bare vann og havregryn på 40C  i 20 min, og først etter det fylle på med malten og øke temperaturen, eller er det bedre å ha alt oppi fra starten?

Jeg ville ha kjørt malt og havregryn sammen fra starten av slik at enzymene i malten får jobbet litt med havregrynene.

+1 Uten maltet lager du bare havregrøt...

Havregrøt er jo i og for seg god frokost det, men ikke helt det jeg var ute etter :D Hehe, takker!
 
Tror jeg fikk det til
Brukte ingen av oppskriftene, eksakt, men lot meg heller inspirere

1800g LME
250g Crystal 120, Chocolate, Roasted Barley + 250g Bjørns lettkokte havregryn

25g Centennial og Cascade @ 60 min, 25g Cascade @ 15 min, og 25g Centennial @ 5 min

WLP001

250 ml Columbiansk gourmet presskanne kaffe etter stormgjæring

http://forum.norbrygg.no/index.php/topic,18533.msg183216.html#msg183216
 
Fant denne i Brew Your Own May/Jun 2011

Beer Geek Breakfast Clone 5 Gallongs

3,50 kg Pilsner (2 Row) UK (2,0 EBC) Grain 1 43,1 %
1,00 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 2 12,3 %
1,00 kg Oats, Malted (2,0 EBC) Grain 3 12,3 %
0,85 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 4 10,5 %
0,50 kg Brown Malt (128,1 EBC) Grain 5 6,2 %
0,50 kg Caramunich Malt (110,3 EBC) Grain 6 6,2 %
0,50 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 7 6,2 %
0,27 kg Smoked Malt (17,7 EBC) Grain 8 3,3 %
39,00 g Centennial [8,80 %] - Boil 90,0 min Hop 9 33,2 IBUs
20,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 90,0 min Hop 10 25,2 IBUs
11,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 90,0 min Hop 11 7,5 IBUs
28,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 1,0 min Hop 12 0,8 IBUs

Wyeast 1056/WLP001/Safale US05

Est Original Gravity: 1,085 SG
Est Final Gravity: 1,019 SG
Estimated Alcohol by Vol: 8,7 %
Bitterness: 66,6 IBUs
Est Color: 118,7 EBC

Bruk Presskanne og tilsett 28g varmpresset kaffe to dager før flasking.
 
Noen som har synspunkter på å tilsette kaffen samtidig med flasking? Dvs. i omstikkingskar samtidig med sukkerlake
 
Dette er den offisielle oppskriften:

Maris Otter - 49 %
Havreflak - 5 %
Havregryn - 20 %
Pale chocolate malt - 4 %
Chocolate malt - 5 %
Roasted barley - 5 %
Peated malt - 2 %
Pale crystal malt - 3 %
Crystal malt - 3 %
Brown malt - 2 %

Mesk 63 grader 75 minutter

Columbus - 40 IBU - 90min
Centennial - 35 IBU - 90min
Cascade - 1,5g/L - 15min
Wyeast 1056

1,77g kaffe per liter i sekundær gjæring, 2 dager før flaske

7,5%
18,5 Plato
-----------------
Prøvd med suksess, nydelig


På flaske:
Guinness
Belma Pale Ale
Garlic Porter
Dubbel
Mandarina Porter
Celebrator Doppelbock klone
Westvleteren 12 klone
Nelson Saison
 
(...)
1,77g kaffe per liter i sekundær gjæring, 2 dager før flaske

7,5%
18,5 Plato
-----------------
Prøvd med suksess, nydelig
Perfekt, tusen takk. Hvor har du forresten oppskriften fra, og hvordan skal jeg lese kaffe-delen? Siden mengden er oppgitt i gram kan det virke som om den henspeiler på kaffepulver, men jeg har allikevel inntrykk av at det dreier seg om ferdig trukket kaffe?
 
Tok en telefon til Nøgne Ø, som pleide å lage den.

Det er mengden av kaffepulver, ja. Brukte espressokanne for å ikke tynne det ut for mye. Best å bruke så god kaffe som mulig, og nykvernet. De har jo en variant som heter Beer Geek Weasel, som er med vietnamesisk minkbæsjkaffe, som visstnok er det beste man kan få. :)


På flaske:
Guinness
Belma Pale Ale
Garlic Porter
Dubbel
Mandarina Porter
Celebrator Doppelbock klone
Westvleteren 12 klone
Nelson Saison
 
Er vel flere varianter ute å går avhengig av hvilket bryggeri de brygger den hos

54269693-46d5-62f3.jpg

Hva med varianten det ble linket til fra Maltbazaren?
 
Tydeligvis flere varianter, ja.


På flaske:
Guinness
Belma Pale Ale
Garlic Porter
Dubbel
Mandarina Porter
Celebrator Doppelbock klone
Westvleteren 12 klone
Nelson Saison
 
Tilbake
Topp