1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Beer Geek Breakfast

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av borresen, 22 Feb 2011.

  1. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Poenget er nok at oppskrifter ikke er risset i stein, men hele tiden tilpasses prosess, utstyr og tilgjengelige råvarer. Etiketter er dyrt, så det er ikke alltid disse byttes...
     
  2. in.primis.cervisium

    in.primis.cervisium
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Beer Geek Brunch Weasel er en av mine favoritt øl.

    Har noe slik kaffe liggende som skal i min neste stout! (Weasel er vel forresten røyskatt tror jeg. Ikke mink...) :D

    [​IMG]
     
    bjartenataas liker dette.
  3. HansPB

    HansPB
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    TorsteinO og Jo-Helge liker dette.
  4. Sotrajohnny

    Sotrajohnny
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sotra
  5. HansPB

    HansPB
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Godt å se.

    For oss 'vanlige' forbrukere tror jeg fortsatt det er bedre å la være å kjøpe noe, da det meste som er merket med at det kommer fra frie, ville dyr, faktisk ikke gjør dette.
     
    TorsteinO liker dette.
  6. Thomas D

    Thomas D
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Melhus
    Jeg har tenkt å brygge denne ølen etter oppskrifta fra "Mikkellers bog om øl". Noen som har prøvd denne?

    Oppskrifta har ca 25% havre. Er litt usikker på hvor stor risikoen er for stuck mash. Mesker i en boilermaker 10 gallon.
    1. Tenkte å bruke litt risskall for at det ikke skal bli for seigt. Hvor mye bør jeg bruke?
    2. Jeg vil starte med et beta-glukan-steg på 45°C i 20 minutter. Er dette passe tid? Oppskrifta sier 67°C - kan det være en fordel å øke denne med en grad for å ikke få for høy utgjæring? (tenker da på at tiden det tar å nå temperaturen til hovedsteget i realiteten gir en lavere mesketemperatur i begynnelsen)
     
  7. vstoms

    vstoms
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Averøy
    Jeg prøvde oppskrifta som sto i boken, brukte en Speidel 20l så jeg måtte jukse litt å bruke spraymalt.

    Fulgte oppskrifta iht mesketemp og FG landet på 1.025 (skyldes nok lite gjær). Prøvde første prøvesmaking for noen dager siden og dette lover godt!
     
  8. KKnutsen

    KKnutsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Er det virkelig 1,6 KG havre flak i denne ? eller er det havre som er maltet ?
     
  9. Sotrajohnny

    Sotrajohnny
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sotra
    Gjør et nytt forsøk på denne og denne gangen går jeg for full havregrynmengde. Lettkokte havregryn får man best utbytte av mens store reduserer risikoen for stuck mash. Kan jeg ta en pakke av hver, eller er jeg fremdeles i faresonen ?
     
  10. joachim

    joachim
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Skal brygge oppskriften fra boka i dag. Mesker i kjøleboks med bazooka i bunnen og partiskyller. Risikerer jeg stuck mash også med dette oppsettet? Har ingen erfaring med havreflak. (1650g havreflak på totalt 6770g)
     
  11. Sotrajohnny

    Sotrajohnny
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sotra
    Jeg partiskyller med silbunn. Jeg opplevde ingen problemer med disse havremengdene.
     
  12. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

  13. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Noen som har smakt gourmet kaffe i stout side by side med vanlig kaffe og kan påstå om det gjør noen forskjell?
     
  14. Sotrajohnny

    Sotrajohnny
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sotra
    Jeg har brygget denne med to ulike gourmet kaffer og der var det ihvertfall forskjell. Jeg husker ikke helt hvilken kaffe det dreide seg om, hadde innleid ekspertise som kvernet og presset for meg :)
     
  15. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg har også brygget den tre ganger med presskanne, moka pot og nespresso espresso
    og det ble ihvertfall forskjell men så har jeg også endret litt på oppskriften
    om jeg hadde smakt forskjell om jeg hadde brygget den med Ali eller en annen Colombiansk gourmet presskaffe vet jeg ikke
     

Del denne siden