Har jeg drept gjæren?

Føler meg som en kronidiot her, men jeg lurer på om jeg har kverket gjæren helt i innledningen av bryggeprosessen. Jeg har satt en Muntons pilsner, rehydrert en Saflager W-34/70 og helt gjæra oppi vørten (det er vel kanskje det som kalles å pitche?). Urutinert som jeg er, glemte jeg å sjekke tempen i bøtta. Da jeg sjekket etterpå (med skjelvende hender), var tempen på 30 grader. Er det så mye at jeg kan ha myrdet de små grå?
 
Føler meg som en kronidiot her, men jeg lurer på om jeg har kverket gjæren helt i innledningen av bryggeprosessen. Jeg har satt en Muntons pilsner, rehydrert en Saflager W-34/70 og helt gjæra oppi vørten (det er vel kanskje det som kalles å pitche?). Urutinert som jeg er, glemte jeg å sjekke tempen i bøtta. Da jeg sjekket etterpå (med skjelvende hender), var tempen på 30 grader. Er det så mye at jeg kan ha myrdet de små grå?


Neppe. Du må nok betraktelig høyere i temperatur for å ta knekken på gjæren. Du bør nok likevel prøve å få temperaturen så raskt som mulig ned da en så høy temperatur vil kunne gi ølet mye usmaker du ikke ønsker..
 
Tilbake
Topp