Vitenskapelig artikkel om lagring av øl

Jeg googlet meg også frem til denne


  1. Catty is a tom cat urine, ribes or blackcurrent like off flavour that can occur in beer. Seen generally as an off flavour (but as a positive flavour in some ales), Catty can indicate early oxidation of beer during storage.
 
Fant ikke noe dekning på You Tube for påstandene i artikkelen som du linket til, ei heller hos profilerte amerikanske bloggere med fine bilder og enkle,gode forklaringer.

Tillater meg derfor å være litt tvilende til dette konseptet med at øl må behandles så bra etter gjæring. Tok en blindtest med noen kMerater her om dagen, og vi var enig om at alt øl er godt.
Myth debusted.
 
Ikke det at jeg skjønner alt i denne bloggen, men det er fine bilder. Selv bryr jeg meg bare om at ølet smaker bra, så kan folk mene hva de vil

http://brulosophy.com/2014/06/02/the-great-trub-exbeeriment-results-are-in/
http://brulosophy.com/2015/03/22/the-impact-of-kettle-trub-part-2-exbeeriment-results/
http://brulosophy.com/2014/11/18/is-hot-side-aeration-fact-or-fiction-exbeeriment-results/

Og ifølge ekspertisen over, sålenge ølet er klart kan det umulig være feil
Ihverfall slik jeg leser det
 
Har vært postet før, men fine de artikkelene der
Har samme erfaring selv
kan virke som trub kan fungere som en slags filtrering
 
Det er jo vel og bra, men den artikkelen jeg linket til går på lagring (flere år) av øl. Det er ingen hemmelighet at smaken på øl endrer seg over tid.
brulosophy er forøvrig en glimrende blogg.
 
oj, er det mulig. Her hos triangel kameratene (he he, øl laget vårt kalles det) går alt øl unna i løpet av den første måneden.

Da må jeg bare beklage at jeg har gjort for dårlig research, og må bare unnskylde på min og mine kameraters vegne. Virker som det samme gjelder bloggen jeg refererte til også.

Her er det mer mellom himmel & jord enn jeg ante, finnes det virkelig folk som kan vente så lenge på et øl....
 
Tilbake
Topp