Hva fikk du i posten i dag?

Jeg bruker ikke å kondisjonere maltet så jeg slipper å tenke på det.
Du tenker at du må fjerne grums slik at det tørker godt ?
Vel... kondisjonert malt inneholder jo fuktighet så rustproblematikk på valsene er en mulighet dersom de ikke blir rengjort og tørket.
Tipper rengjøringen/tørkingen blir å gå over med trykkluft siden jeg har det tilgjengelig, men vi får se hva som trengs.

Mulig det holder å holde av ett par hekto av gristen og tørrkjøre det gjennom til slutt.
 
Sist redigert:
Den største utfordringen med slike litt rimeligere gjæringtanker er sveisene rundt hull/åpninger som den koniske bunnen der. Er ikke sveisen bra utført, så kan det i værste fall lekke men også være vanskelig å rengjøre. Smågrums kan feste seg i hull/ugjevnheter i sveisesømmene.

Men det ser kanskje ut som at bunnen faktisk er pressa ut og ikke sveiset på, brabra.
 
Vel... kondisjonert malt inneholder jo fuktighet så rustproblematikk på valsene er en mulighet dersom de ikke blir rengjort og tørket.
Tipper rengjøringen/tørkingen blir å gå over med trykkluft siden jeg har det tilgjengelig, men vi får se hva som trengs.

Mulig det holder å holde av ett par hekto av gristen og tørrkjøre det gjennom til slutt.
Det siste er antakelig lurt. Jeg tenker jeg skal gjøre det, men glemmer det hver gang:).

Jeg har funnet ut at 2% vann er akkurat litt i overkant. Har opplevd at det har lagt seg små klumper med hard guffe på valsene. Har gått ned til 1,8%, og det ser ut til å hjelpe.

Noe man bør unngå - når det er mulig - er å få med mye maltstøv. Det samler seg jo på bunnen av sekker og beholdere. Ikke rist med det, for da er det fort gjort å få en seig deig som klistrer seg til valsene.

Får du sånne klumper med hard guffe på valsene, må de bløtes. Jeg fukter litt papir og legger på. (Snur mølla opp ned for å komme til.) Etter ei stund er det ganske lett å skrubbe det av.

Jeg har forøvrig ikke sett noen antydning til rust.
 
Den største utfordringen med slike litt rimeligere gjæringtanker er sveisene rundt hull/åpninger som den koniske bunnen der. Er ikke sveisen bra utført, så kan det i værste fall lekke men også være vanskelig å rengjøre. Smågrums kan feste seg i hull/ugjevnheter i sveisesømmene.

Men det ser kanskje ut som at bunnen faktisk er pressa ut og ikke sveiset på, brabra.
Dette er langt utenfor mitt kompetanseområde, men så vidt jeg kan se så er det bare beina som er sveiset på på utsiden av tanken
 
Min pakke fra Brewshop bestilt tirsdag er ennå ikke hentet av Postnord :(
Dette skyldes nok Brewshop. Jeg vet ikke hva de driver med for tiden, men det går merkbart lenger tid å få pakket og sendt enn før.

Jeg bestilte på søndag kveld, det ble ikke sendt før onsdag. Så hadde jeg glemt kalsiumsulfat og ettersom den første ordren ikke var sendt så la jeg inn bestilling på onsdag morgen og la ved en merknad om at de kunne, hvis det var mulig, sende det sammen med første bestilling.

Det skjedde ikke og nå, to dager etter, har jeg fortsatt ikke fått noen melding om at den siste bestillingen er klar for henting. Så de sliter på pakkeavdelinga for tiden virker det som.
 
Plukka opp litt Thomas Fawcett Amber malt i går, i et forsøk på å fornye lageret. Jeg har en pose Crisp Amber stående som er i overkant gammal. Men det var jaggu meg to nokså forskjellige malt! Synlig mørkere, og smaker nokså annerledes. @Finn Berger du har vel vært borti begge disse?
 
Plukka opp litt Thomas Fawcett Amber malt i går, i et forsøk på å fornye lageret. Jeg har en pose Crisp Amber stående som er i overkant gammal. Men det var jaggu meg to nokså forskjellige malt! Synlig mørkere, og smaker nokså annerledes. @Finn Berger du har vel vært borti begge disse?
Det har vært diskutert flere ganger at TF sin Amber er vesentlig mørkere enn annet Amber malt. Ta du et søk på Fawcett Amber så vil jeg tro du finner svaret du leter etter.
 
Plukka opp litt Thomas Fawcett Amber malt i går, i et forsøk på å fornye lageret. Jeg har en pose Crisp Amber stående som er i overkant gammal. Men det var jaggu meg to nokså forskjellige malt! Synlig mørkere, og smaker nokså annerledes. @Finn Berger du har vel vært borti begge disse?
TF er omtrent dobbeelt så mørkt (regna i EBC) som annet amber malt. Jeg brygga vel 1835 (Fuller's') som skal ha 19% amber med TF - og det blei ugreit:).

Et annet sånt tilfelle det er lurt å være oppmerksom på, er Simpsons' Brown Malt, som ligger opp mot 500 EBC, og vel kan regnes som et "kaffemalt" (Chateau i Belgia lager noe sånt.) Det er faktisk et veldig godt malt, men kan ikke brukes på samme måten som annet brunt malt.
 
Tilbake
Topp