Jeg bytter mine ut etter rundt to år(har to stk så da får de fort 10-15 brygg hver). Mulig de holder lenger, men hvorfor ta sjansen? De er ganske rimelige, og det er ikke store ripen bakterier og villgjær trenger for å gjemme seg i.
Gamle gjæringskar ( og annet utstyr i plast) blir brukt til...
S-05 har ingen problemer med å takle 8 %. Jeg ville ikke ha tilsatt mer gjær.
Du kan tilsette hele starteren i kveld (dvs ikke helle av ølet først). Gjæren er aktiv og vekstfasen er over, men den har ikke fått tid til å flokkulere.
Hvis man er flink til å passe på trykket, og ta seg god tid, blir det stort sett ikke så mye skum. Jeg er derimot ikke alltid like tålmodig, og har ingen eksakt måte å sørge for en jevn og lav trykkforskjell mellom fatene, og da blir det noe skum som tilslutt kommer ut at sikkerhetsventilen for...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.