Finn Berger
Moderator
... hvilket jeg har gjort.... da kunne man mye heller ordnet seg en kjele og meskepose
Begriper jo ikke hvorfor folk ikke velger det alternativet !
KISS!!!!!!
... hvilket jeg har gjort.... da kunne man mye heller ordnet seg en kjele og meskepose
Plass antageligvis, men hadde det ikke vært for at jeg aldri trenger å flytte bryggemaskinen min, hadde jeg nok gått over til kjele og pose selv, så gammel har jeg blitt, men CIP, clean in place(for de uinnvidde), er verdt hver ei krone, og det kommer fra en broke boi som meg.... hvilket jeg har gjort.
Begriper jo ikke hvorfor folk ikke velger det alternativet !
KISS!!!!!!
Da er den satt på handlelista til neste tur til Gran.Bruker oppbinningswire til blomster fra Biltema. Klipper av passe lengde som gjenbrukes 20-40 ganger før jeg klipper til en ny
Oppbindingstråd, 50 m
Perfekt for oppbinding av blomster, busker, forsegling av plastposer etc. Komplett med holder, opphengingsløkke og avbiter. Bøybar.www.biltema.no
Holder til 15 000 batcher øl da hvis passe lengde = 10 cm.Bruker oppbinningswire til blomster fra Biltema. Klipper av passe lengde som gjenbrukes 20-40 ganger før jeg klipper til en ny
Oppbindingstråd, 50 m
Perfekt for oppbinding av blomster, busker, forsegling av plastposer etc. Komplett med holder, opphengingsløkke og avbiter. Bøybar.www.biltema.no
Blomsterbindingstråd er generelt veldig kjekt å ha i heimen. Passe sterk og fleksibel til en mengde praktiske formål.Holder til 15 000 batcher øl da hvis passe lengde = 10 cm.
Du får mer alkohol, tror ikke det har noen særlig effekt på andre ting. DME er jo fritt for DMS og andre kokerelaterte usmaker, så skal gå fint. Men er usikker på hvordan DME blander seg i vørteren uten at du må røre? Jeg hadde vært bekymret for klumporama.Hva skjer om jeg finblander 50/50 sukker og dme og tilsetter direkte i gjæringskaret?..
Ja, har bomma
Du får mer alkohol, tror ikke det har noen særlig effekt på andre ting. DME er jo fritt for DMS og andre kokerelaterte usmaker, så skal gå fint. Men er usikker på hvordan DME blander seg i vørteren uten at du må røre? Jeg hadde vært bekymret for klumporama.
Er bare å prøve, for science! Hvis det blir klumper er vel det verste som skjer at du ikke får noe utbytte av det. Men godt mulig stormgjæringen er så kraftig i bevegelsen at det blir en naturlig røring oppi der.Ja, det er det jeg også tenker -derfor finblande det med sukker
En glimrende anledning til å RDWHAHB.Sånn da var det gjort. For science!
Skal bli spennende å se hvordan det går
Veit ikke om det kan skade, dvs. jeg trur ikke det, men jeg veit ikke om det er nødvendig. Er det aktiv gjær der, og det er det antakelig, vil den vel kaste seg over oksygenet uansett.Ferdig gjæret øl tappes til fat gjennom bouncer filter, får av og til bobler i slangen etter filteret og en gasslomme inni filteret. Slangene sitter fint på niplene, men et sted må dette komme fra? Kan det være bare oppløst CO2 i ølet som løses opp da filteret blir en slags nucleus site?
Tappet I&D klonen i går, og uten å tenke meg om gikk jeg rett etter bouncer filteret. Har hatt litt problemer med at øl som tappes gjennom dette filteret blir oksidert, men nå var det såpass lenge siden at jeg tenkte ikke over det, samt at jeg har bytta butterflyventil som stod på gjæringstanken og regnet oksideringsproblemet som løst (sjekket ut fra minne).
Redd nå for at jeg har tre fat med ødelagt IPA. Tenker nå i dag.. Hva om jeg hiver på 50 gram sukker på fatet. Vil naturlig karbonering hjelpe dersom det faktisk er falskluft som er sugd inn gjennom en defekt pakning på filteret?
Er ikke noe igjen for gjæren å leve av (1.061 - 1.010, US-05), så eventuell falskluft blir værende i ølet om jeg ikke gjør tiltak. Nå gode 14 timer seinere spørs det om det er for seint å gjøre noe.Er det aktiv gjær der, og det er det antakelig, vil den vel kaste seg over oksygenet uansett.