JAMBO picobryggeri
Norbrygg-medlem
Spørsmål:
Er det noen som har erfaring med å tilsette salt for å få litt saltsmak i det ferdige ølet?
Er det noen som har erfaring med å tilsette salt for å få litt saltsmak i det ferdige ølet?
Ja, når du brygger gose (gammel tysk øltype) er salt en del av smaksbildet du etterstreber.Spørsmål:
Er det noen som har erfaring med å tilsette salt for å få litt saltsmak i det ferdige ølet?
Tenkte ikke over det, men tusen takk for info. Det er det som er godt med dette forumet, du får alltid god hjelp.@JAMBO picobryggeri
Du er sikkert klar over det, men for sikkerhets skyld: Sørg for å bruke salt som ikke inneholder jod. Det gir usmak.
Ja. I andre øl (enn gose) vil jo merkbar saltsmak være en klar usmak. (Kommer i alle fall ikke på andre i farten.)Det blir jo fort veldig høye Cl og Na verdier hvis du skal bruke noe som "setter smak" (1 g/L?),
men det er kanskje meningen ..
Det kan vel kanskje redusere gjæringen også?@JAMBO picobryggeri
Du er sikkert klar over det, men for sikkerhets skyld: Sørg for å bruke salt som ikke inneholder jod. Det gir usmak.
Ja - mulig det er det som er hovedproblemet.Det kan vel kanskje redusere gjæringen også?
Vet ikke helt hva slags øl, men har en ide i hodet på et eller annet øl hvor det skal være litt saltsmak.Kanskje tilsette på fat etter gjæring. Hva slags øl er det? Klassisk gose eller no annet?
Salt lakris stout?Vet ikke helt hva slags øl, men har en ide i hodet på et eller annet øl hvor det skal være litt saltsmak.
Og tanken er å tilsette salt i slutten av gjæring, eller på fatet.
Nei, men stout. Tenker litt kvikk-lunsj aktig. (Ikke originalen, men den som du får kjøpt som 200g)Salt lakris stout?
Ok, blir ikke det litt sånn som Dessert in a can/ Amundsens?Nei, men stout. Tenker litt kvikk-lunsj aktig. (Ikke originalen, men den som du får kjøpt som 200g)
Så du kan smake det til?Vet ikke helt hva slags øl, men har en ide i hodet på et eller annet øl hvor det skal være litt saltsmak.
Og tanken er å tilsette salt i slutten av gjæring, eller på fatet.
Det var tanken ja.Så du kan smake det til?
Amundsens er vel litt mer salt karamell?Ok, blir ikke det litt sånn som Dessert in a can/ Amundsens?
Vær obs på at de mengdene jeg snakka om, var for tilsetning i bryggevannet. Volumet ferdig øl er jo vesentlig mindre.Det var tanken ja.
Som det sies på godt norsk: better safe than sorryVær obs på at de mengdene jeg snakka om, var for tilsetning i bryggevannet. Volumet ferdig øl er jo vesentlig mindre.
Ikke at jeg trur du ikke skjønner det. Men som vanlig: For sikkerhets skyld.