Tråden for dumme spørsmål.

Spørsmål:
Er det noen som har erfaring med å tilsette salt for å få litt saltsmak i det ferdige ølet?
Ja, når du brygger gose (gammel tysk øltype) er salt en del av smaksbildet du etterstreber.

Martin Brungard sier at du trenger 2,5 gr/4 liter(gallon) bryggevann for å få en merkbar effekt. (https://www.homebrewtalk.com/threads/gose-how-much-salt.403814/) Jeg har brukt 7 gr til et brygg på 16 liter etter nedkjøling. Det ga ingen merkbar effekt. (Men ølet blei godt:).) Volumet bryggevann var 23 lliter, og 7 gr blir da ca. halvparten av den mengden Brungard oppgir.

Sjekk oppskrifter på gose for å få et begrep om hvor landet ligger. Den mengden jeg brukte, var i alle fall ikke nok til å prege ølet.
 
Det blir jo fort veldig høye Cl og Na verdier hvis du skal bruke noe som "setter smak" (1 g/L?),
men det er kanskje meningen ..
 
Det blir jo fort veldig høye Cl og Na verdier hvis du skal bruke noe som "setter smak" (1 g/L?),
men det er kanskje meningen ..
Ja. I andre øl (enn gose) vil jo merkbar saltsmak være en klar usmak. (Kommer i alle fall ikke på andre i farten.)
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp