Ja, det ser ut som et ganske vanlig gjæringsforløp etter "hurtiggjæringsmetoden", selv om jeg nok ville holdt den på 19 grader i noen dager til.Gir denne gjæringsprofilen mening? Har aldri sett lignende...
Det er en Maerzen.
Vis vedlegget 71964
Gjær er litt uforutsigbare ansatte. Så jeg ville vel heller fulgt med på hva som skjer, og innrette meg etter det. For meg ser det ut som snaut med tid før CC.Gir denne gjæringsprofilen mening? Har aldri sett lignende...
Det er en Maerzen.
Vis vedlegget 71964
Ja, når du brygger gose (gammel tysk øltype) er salt en del av smaksbildet du etterstreber.Spørsmål:
Er det noen som har erfaring med å tilsette salt for å få litt saltsmak i det ferdige ølet?
Tenkte ikke over det, men tusen takk for info. Det er det som er godt med dette forumet, du får alltid god hjelp.@JAMBO picobryggeri
Du er sikkert klar over det, men for sikkerhets skyld: Sørg for å bruke salt som ikke inneholder jod. Det gir usmak.
Ja. I andre øl (enn gose) vil jo merkbar saltsmak være en klar usmak. (Kommer i alle fall ikke på andre i farten.)Det blir jo fort veldig høye Cl og Na verdier hvis du skal bruke noe som "setter smak" (1 g/L?),
men det er kanskje meningen ..
Det kan vel kanskje redusere gjæringen også?@JAMBO picobryggeri
Du er sikkert klar over det, men for sikkerhets skyld: Sørg for å bruke salt som ikke inneholder jod. Det gir usmak.
Ja - mulig det er det som er hovedproblemet.Det kan vel kanskje redusere gjæringen også?
Vet ikke helt hva slags øl, men har en ide i hodet på et eller annet øl hvor det skal være litt saltsmak.Kanskje tilsette på fat etter gjæring. Hva slags øl er det? Klassisk gose eller no annet?
Salt lakris stout?Vet ikke helt hva slags øl, men har en ide i hodet på et eller annet øl hvor det skal være litt saltsmak.
Og tanken er å tilsette salt i slutten av gjæring, eller på fatet.
Nei, men stout. Tenker litt kvikk-lunsj aktig. (Ikke originalen, men den som du får kjøpt som 200g)Salt lakris stout?
Ok, blir ikke det litt sånn som Dessert in a can/ Amundsens?Nei, men stout. Tenker litt kvikk-lunsj aktig. (Ikke originalen, men den som du får kjøpt som 200g)
Så du kan smake det til?Vet ikke helt hva slags øl, men har en ide i hodet på et eller annet øl hvor det skal være litt saltsmak.
Og tanken er å tilsette salt i slutten av gjæring, eller på fatet.
Det var tanken ja.Så du kan smake det til?