Tråden for dumme spørsmål.

Jeg skal brygge en newcastle brown ale klone. Baserer meg på denne. https://homebrewtalk.com/threads/aberdeen-brown-ale-newcastle-clone-ag.36912/Jeg har ikke target humle, men har noen andre humler med 11% IBU. Kan jeg bruke hva som helst så lenge det har ca samme % på de humlene som går i på 60 min?
Ja er det korte svaret. Mulig noen klarer å smake forskjell på bitterhumle, men der er ikke jeg i vert fall. Kan bruke annen engelsk humle for å holde det helt typeriktig, og hvis de andre humlene ikke har samme alfasyre regulerer du bare mengden.
 
Jeg har east kent goldings liggende og skal bruke litt mot slutten av brygget. Da den har 5.5% IBU kan jeg bare bruke dobbelt så mye av den enn en humle med 11%?
Ja, men det blir mye humlegraps av det, så om du har noe med litt høyere bitterhet sparer du penger og svinn.
 
Jeg gjorde en feil da jeg bestilte malt, og fikk alt blanda i samme pose. Det er 4.7kg og 600g av det er sjokolademalt (pale chocolate og en som bare heter chocolate). Blir dette for mye sjokolade i et brygg? Skulle egentlig kopiere newcastle brown ale. Har også 1.5kg crystal malt, 300 gram cornflakes og 500gr rullet bygg jeg kunne erstatta den blandingen med.
 
Jeg gjorde en feil da jeg bestilte malt, og fikk alt blanda i samme pose. Det er 4.7kg og 600g av det er sjokolademalt (pale chocolate og en som bare heter chocolate). Blir dette for mye sjokolade i et brygg? Skulle egentlig kopiere newcastle brown ale. Har også 1.5kg crystal malt, 300 gram cornflakes og 500gr rullet bygg jeg kunne erstatta den blandingen med.
Nå er det lenge siden jeg har drukket Newcastle Brown Ale, men jeg er nokså sikker på at den ikke har 12% sjokolademalt. Jeg har ikke så mye erfaring med å bruke mye av denne malten, men jeg mistenker at 12% vil bli veldig dominerende.
 
har en humle med 20% IBU, Sabro. Noen grunn til å ikke bruke den?
Sabro er vel stikk motsatt av hva du ønsker i en brown ale. Kjør på med east kent goldings. Om det er noe mere biomasse så er det ikke all verdens til de mengder som skal til i en brown med relativt lav bitterhet på kun 22.
 
Sist redigert:
Jeg gjorde en feil da jeg bestilte malt, og fikk alt blanda i samme pose. Det er 4.7kg og 600g av det er sjokolademalt (pale chocolate og en som bare heter chocolate). Blir dette for mye sjokolade i et brygg? Skulle egentlig kopiere newcastle brown ale. Har også 1.5kg crystal malt, 300 gram cornflakes og 500gr rullet bygg jeg kunne erstatta den blandingen med.
Haandbryggeriet hadde en stout før med 14% choko som het Odin's Tipple. Kanskje du kan legge til litt røsta malt og så kan du bruke malten til noe fornuftig? Den blir veldig god :) Oppskrift her: https://forum.norbrygg.no/threads/kommersielle-oppskrifter-fra-bryggeriene.21940/page-34
 
Jeg gjorde en feil da jeg bestilte malt, og fikk alt blanda i samme pose. Det er 4.7kg og 600g av det er sjokolademalt (pale chocolate og en som bare heter chocolate). Blir dette for mye sjokolade i et brygg? Skulle egentlig kopiere newcastle brown ale. Har også 1.5kg crystal malt, 300 gram cornflakes og 500gr rullet bygg jeg kunne erstatta den blandingen med.
Blir altfor mye pale chocolate for en brown, veldig mye....100gr i min oppskrift
 
Sabro er vel stikk motsatt av hva du ønsker i en brown ale. Kjør på med east kent goldings. Om det er noe mere biomasse så er det ikke all verdens til de mengder som skal til i en brown med relativt lav bitterhet på kun 22.
Her var det snakk om bitterhumle, ikke smak/aroma, så da bør Sabro funke aldeles fint :) Men enig i at det ikke blir mye svinn og humlegørr på så små mengder som trengs her uansett.
 
Hvordan ville dere humla en amber ale med disse humlene? Jeg har 25 gram cryo hops cascade, 25 gram cryo hops sabro, 100 gram east kent goldings, 30 gram crystal, 50 gram citra og 100 gram huell melon. Vil nok gå litt i amerikansk retning uten at det blir helt Juicy Ipa. Tror ikke jeg gidder å tørrhumle men tenkte å tilsette litt for smak på slutten.
 
Jeg gjorde en feil da jeg bestilte malt, og fikk alt blanda i samme pose. Det er 4.7kg og 600g av det er sjokolademalt (pale chocolate og en som bare heter chocolate). Blir dette for mye sjokolade i et brygg?
Jeg hadde nok heller brygget noe annet med den blandingen.

Legg ut alt hva som er i blandingen så vil du få svar på hvilke muligheter som finnes. Robust Porter kan være en mulighet. Jeg ser jeg hadde totalt 530g sjokolademalt i min.


Orginalen finner du her.
porter.PNG
 
Tilbake
Topp