1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Kommersielle oppskrifter (fra bryggeriene)

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Odland, 25 Jun 2014.

  1. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Kveps fra Kinn derimot likte jeg godt!
     
  2. PetterL

    PetterL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Haandbryggeriet har vært så generøse å dele Odin's Tipple oppskriften!

    Legger den ut her i sin helhet med tillatelse fra Haandbryggeriet:

    Odins Tipple

    A ProMash Recipe Report

    Recipe Specifics
    ----------------

    Batch Size (hL): 18.00 Wort Size (hl): 18.00
    Total Grain (kg): 885.00
    Anticipated OG: 1.096 Plato: 22.98
    Anticipated EBC: 306.1
    Anticipated IBU: 62.3
    Brewhouse Efficiency: 60 %
    Wort Boil Time: 60 Minutes

    Formulas Used
    -------------

    Brewhouse Efficiency and Predicted Gravity based on Method #1, Potential Used.
    Final Gravity Calculation Based on Points.
    Hard Value of Sucrose applied. Value for recipe: 46.2100 ppppg
    Yield Type used in Gravity Prediction: Coarse Grind As Is.

    Color Formula Used: Mosher
    Hop IBU Formula Used: Tinseth
    Tinseth Concentration Factor: 1.15

    Additional Utilization Used For Plug Hops: 2 %
    Additional Utilization Used For Pellet Hops: 10 %
    Additional Utilization Used For Mash Hoppings: -20 %


    Grain/Extract/Sugar

    % Amount Name Origin Potential EBC
    -----------------------------------------------------------------------------
    59.3 525.00 kg. Pale Malt(2-row) Great Britain 310.38 6
    14.1 125.00 kg. Chocolate Malt Great Britain 276.00 971
    8.5 75.00 kg. Cane Sugar Generic 386.00 0
    8.5 75.00 kg. Crystal Medium Great Britian 285.87 150
    5.6 50.00 kg. Roasted Barley Great Britain 272.20 1401
    4.0 35.00 kg. Muscavado mørk Generic 350.50 150

    Potential represented as IOB- HWE ( L / kg ).


    Hops

    Amount Name Form Alpha IBU Boil Time
    -----------------------------------------------------------------------------
    5.00 kg. Hallertau Northern Brewer Pellet 10.50 43.7 Mash H
    3.00 kg. Centennial Pellet 12.00 18.6 15 min.
    2.00 kg. Styrian Goldings Pellet 4.10 0.0 0 min.


    Yeast
    -----

    White Labs 5323 Anomolus (Denne gjæren er utgått/slettet hos WL da den inneholdt Diastaticus, Haandbrybruker nå US-05)


    Mash Schedule
    -------------

    Mash Type: Single Step

    Grain kg: 775.00
    Water L: 1937.49 - Before Additional Infusions
    Water hL: 19.37 - Before Additional Infusions

    L Water Per kg Grain: 2.50 - Before Additional Infusions

    Saccharification Rest Temp : 67 Time: 90
    Mash-out Rest Temp : 0 Time: 0
    Sparge Temp : 78 Time: 0


    Total Mash Volume hL: 24.55 - Dough-In Infusion Only

    All temperature measurements are degrees Celsius.
     
    Ekornskurken og loebrygg liker dette.
  3. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ahh, denne må brygges
    men er ikke Odins Tipple 11%
     
  4. PetterL

    PetterL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    10,2% på 0,33 flasker men ser ut som den på 0,5 er 11%. Ser for meg at den gamle gjæren gjæret lenger ned enn US-05 som brukes nå så mulig det forklarer forskjellen.
     
    loebrygg liker dette.
  5. JEG

    JEG
    Expand Collapse
    Moderator

    Bosted:
    Stavanger
    Salikatt Juniaiten
    APA med kliierkomboen Cascade og Simcoe


    Beregnet utbytte: 80%
    Forventet OG: 1,045
    Anbefalt FG: 1,010
    ABV: 4,6 %
    IBU: Ca 30
    EBC: 10
    Mesking: 65 grader 65 min.
    Utmesk: 78 grader 9 min
    Koketid: 90 min
    Gjæringstemp: 18 grader

    MALT
    1580 gram Castle Malting Pale malt
    120 gram Castle Malting Munic EBC 15
    70 gram Castle Malting Cara Blond

    HUMLE ( koketid 0 min )
    20 gram Cascade
    20 gram Simcoe

    HUMLE ( Tørrhumling)
    20 gram Cascade
    20 gram Simcoe


    ANBEFALT GJÆR
    Wyeast 1318 London Ale III
    Fermentis S-04

    Kilde: https://petit-agentur.no/products/salikatt-junaiten-apa

    Antar WP funker vel så godt som 0. Salikatt bruker 1318 (husgjær)
     
    Jørgen O liker dette.
  6. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Er det noen som vet om HB bruker en Calandria til koking, intern/ekstern??
     
  7. Daggis

    Daggis
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Jævler. Så stort utstyr har jeg ikke.
     
  8. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Daggis liker dette.
  9. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Fant ut at Ægirs Tors Hammer har samme oppskrift som Breck II. Tiden på fat kan nok forklare hvorfor det ikke er noe særlig humlepreg på sistnevnte.
    ———
    OG 1.121
    FG 1.020
    IBU 83,6
    EBC 32,2
    Fermentation temp 21˚c
    Yeast WLP001
    Malt %
    Pale ale malt. 97,8
    Caramunich II. 2,2
    Mashing temp. Time (min)
    62 60
    Note: First wort only, mash in twice.
    72 15

    Hop Gr pr/l. α acid %. IBU in wort Time added
    (High α hop)(enough to give 70 ibu)70. 60
    Galena. 0,57 12,1 7,8 30
    Centennial 1,16 10,3 6,3 10
    EKG. 1,35 6,4 - 0
     
    #669 bjartenataas, 13 Des 2018
    Sist redigert: 13 Des 2018
    TorfinnS og loebrygg liker dette.
  10. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

  11. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Skulle ikke brewtoad legges ned?
     
  12. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hakke peiling
     
  13. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Denne må brygges. Det er noe spesielt med en maltete lager, kanskje bytte ut beechwood smoked med stjørdalsmalt.

    Eldir Julebrygg
    OG 1,071
    FG 1,018
    IBU 17,1
    EBC 55,8
    Fermentation temp 12˚c
    Yeast WLP833
    Malt %
    Pale ale malt 52,6
    Munich II 22,3
    CaraRye 3,1
    Beech smoked malt 5,3
    Melanoidin 5,3
    Special W 4,5
    CaraAroma 3,3
    CaraPils 2,2
    Rye malt 1,3

    Mashing temp Time (min)
    63 60
    72 0

    Hop Gr pr/l α acid % IBU Time added
    Columbus 0,420 15,8 16,1 60
    Tettnanger 0,614 3,3 1 5
     
  14. Skogslik

    Skogslik
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Noen som har oppskrift på 7 Fjell sine ''Go Stemning'' øl?
     
  15. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bytter bare siste tallet
     
    Skogslik liker dette.
  16. Skogslik

    Skogslik
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Fantastisk, tusen takk! :)
     
    Botnen liker dette.
  17. Morten Jensen

    Morten Jensen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    11.5 plato OG
    90% pale ale malt
    10% Fawcett pale crystal.
    2g/l Cascade i whirlpool
    3 g/l Citra tørrhumling
    3 g/l Amarillo tørrhumling
    1 g/l Chinook tørrhumling

    Gjæret med britisk alegjær.

    Graff bryggehus sin oppskrift på Portland Pale Ale. Skal prøve ut denne nå snart :)
     

Del denne siden