1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Kommersielle oppskrifter (fra bryggeriene)

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Odland, 25 Jun 2014.

  1. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Antakelig rimelig grei uten kaffen, også:).
     
  2. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Thomas D liker dette.
  3. Ole Mørkved

    Ole Mørkved
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Og BANG, der var de i Guinness rekordbok, longest brewery ever
     
  4. Thomas D

    Thomas D
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Melhus
    Haha, skjønte ikke hva du mente før jeg leste litt nøyere på oppskrifta. De mente kanskje "brew day"?

    Dette har jeg ventet på helt siden 7 Fjell startet opp. Fikk aldri smakt den som ble brygget hos Nøgne.
     
  5. gle1

    gle1
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Jæren
    Noen som har oppskrift på Hop drop sour og Passion tang til Lervig?
     
  6. mvold

    mvold
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Har noen prøvd seg på denne? Jeg stusser litt på humlemengden, og lurer på om jeg regner feil. Har forsøkt å skalere denne til ca. 22,5 liter, men med Tinseth kommer jeg frem til en IBU på nesten 60 (med antatt gjennomsnittlig %AA for de oppgitte humlene), mens oppskriften påstår 30.
     
  7. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Med OG på 1.092 så er ikke IBU på 60 mye. Det gir BU:GU på 60:92 = 0,65. Det burde bli balansert og fint.
    Det er ikke sikkert at NØ bruker Tinseth.
     
  8. PetterL

    PetterL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    NØ regner vel kun IBU utifra første humletilsetning hvis jeg husker riktig
     
    Sarge liker dette.
  9. mvold

    mvold
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Jeg synes IBU på 30 var merkverdig lavt for en så høy OG, så det var hovedsakelig derfor jeg reagerte på det store avviket.

    Det forklarer jo mye. Jeg beregner en IBU på litt over 25 med første humletilsetning (Chinook på 12.7%AA). Ikke at jeg forstår hvorfor Nøgne Ø beregner slik - men det har kanskje noen andre svar på? :)
     
  10. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Kanskje de har målt det. Og hvis de har målt det så vil det tallet være heeeeeelt annerledes enn det du får ut av en bryggekalkulator. Ikke ukjent at ca 30% av IBU som er sett på i en spektrogreie eller hva det heter er tapt bare under gjæringen. Men måten å måle selve IBU på er også unøyaktig da de plukker opp andre stoffer som bare faller innenfor det maskinen ser etter, selv om det ikke er "rene" IBU'er. Jeg ville ikke bekymret meg stort over IBU når du ser på kun tall som du ikke vet hvordan er kommet frem til, og du ville uansett ikke fått til det samme hjemme hadde du visst. Bruk erfaringen din fra andre brygg.
     
    mvold og Finn Berger liker dette.
  11. Aasbrygg

    Aasbrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Følling
    @loebrygg ?
     
  12. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ja, stemmer det
    Jeg husker ikke helt hvilken IBU oppskriften jeg brukt ga
    men, jeg savnet faktisk litt bitterhet
    Skal finne det ut
    Har også en eller to flasker igjen
     
  13. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Nettet oppgir vel 30 -45 tror jeg
     
  14. Ole Mørkved

    Ole Mørkved
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Denne er oppgitt til 45 IBU. Og har du rug i, så blir det bra.
     
    loebrygg liker dette.
  15. mvold

    mvold
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Oppskriften som er gjengitt her i forumet anslår altså 30 IBU, men som andre skriver, ser jeg også andre steder på nett at IBU er oppgitt opp mot 45 for dette ølet.

    Takker for alle svar. Jeg tipper uansett jeg durer på med de humlemengdene som er oppgitt, men siden bitterhumlen skal kokes i 90 minutter regner jeg med å erstatte den med en dose CTZ-basert hopshot, som jeg har uforholdsmessig mye av liggende i fryseren :)

    Det er vel over 6 år siden jeg smakte originalen, som jeg synes var helt fantastisk, så har jeg vel uansett ikke så mye sammenligningsgrunnlag igjen ;)
     
  16. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
  17. mvold

    mvold
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
  18. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Nei, jeg tror gennerelt 30 IBU var litt lite
    Jeg pleier foretrekke litt høyere IBU
     
  19. mvold

    mvold
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    3g/L Bobek/Styrian Golding på 30 minutter vil da i utgangspunktet gi deg en del mer IBU enn de 30 du får fra første tilsetning med Chinook...
     
  20. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ekornskurken, Øldal, mvold og 11 andre liker dette.

Del denne siden