1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Kommersielle oppskrifter (fra bryggeriene)

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Odland, 25 Jun 2014.

  1. Bryggmann

    Bryggmann
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

  2. Rune Andestad

    Rune Andestad
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Er det noen som har oppskrift på Austmann Hopbird ?
     
  3. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ørsta
    «HopBird

    OG/FG: 10,97P/2,03P

    70,4% Pilsner Malt; Vikingmalt
    23,5% Munich Malt; Vikingmalt
    3,9% Crystal malt; Thomas Fawcett
    1,6% Dark Crystal Malt; Thomas Fawcett
    0,6% Roasted Barley; Thomas Fawcett

    Bitteringhumlemengden er vanskelig fra system til system. Vi lander på rundt 35IBU på denne. Bruker stort sett Magnum til bittering ved 12%AA. Den er lav på cohumulone og høy på alfa. Her må du nesten smake deg fram og høste erfaringer fra tidligere brygg.

    1g/L Simcoe Cryo-hops på flameout
    1g/L Cascade Cryo-hops på flameout

    3g/L Simcoe Cryo-hops tørrhumling på dag 4 av fermentering

    2g/L Cascade Cryo-hops tørrhumling på dag 4 av fermentering

    Vi bruker Wyeast 1272 evt WLP051 på alle de amerikanske ølene våre. Man kan til nøds bruke US05 tørrgjær, men de tørker ut ølet noe mer.

    Pitcher gjær på 18 og gjærer på 20

    I tillegg tilsetter vi ren co2-ekstrahert humleolje ved flasking. Dette er et produkt som jeg ikke vet om selges over disk, men det er bare å kompensere med litt mer tørrhumle.

    Anders Cooper
    Head Brewer / Employee of the month Nov. 2013»
     
    Rune Andestad liker dette.
  4. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Stas!

    Erikraude
    Elevrådsrepresentant mai-juni 1996
     
    Miguel, Kardal, ØyvindO og 4 andre liker dette.
  5. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    :D
     
  6. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Din ungsau!
     
    erikraude liker dette.
  7. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Kom over denne siden med forskjellige Ægir oppskrifter
    Homebrewing
     
    espux, Ekornskurken og bjartenataas liker dette.
  8. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har notert meg Eldir tidligere, får aldri fingeren ut, eller tid, til å brygge. Uansett ser det ikke ut som den er på polet denne sesongen.
     
  9. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

  10. PetterL

    PetterL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Wyeast 1728
    Pitch 22C
    Fermentation 28C :eek: - Overraskende!
     
  11. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Vossaøl
    —-
    “Vossaøl er en stil som har endret seg mye opp gjennom tiden
    Største "moderne" endring er vel overgangen fra å melte selv til
    kjøpemalt.
    Vår oppskrift tar utgangspunkt i hvordan øl til fest og høytid ble
    brygget for ca 200 år siden.
    Den gang var det mye mer kornprod på Voss, og av samplanting Bygg/Havre

    Einerlåg er en selvfølge i nesten alle norske tradisjonsøl, så her må du ut å plukke Einer og lage deg einerlåg til å meske inn med.
    Vi klipper de ytterste 10-15 cm av kvistene og trekker dem over natten.
    Starter på 70 grader og lar den bare synke gjennom natten.

    I Mesken (65 grader):
    86% Pale
    11% Havremalt
    4% Lett røykt malt.

    På humlesiden er det Europeisk som gjelder.
    Vi bruker som regel EKG, men enkelte tyske nobelhumler er også bra til stilen.
    Mittelfruh, Celeia og mange andre humler med lav alphasyre vil funke.
    Ølet skal ha humlesmak, men ikke mye bitterhet.

    Vi koker i 4 timer med vedfyrt kobberkjele på deler av volumet, bruk orre-ved

    Pre-boil gravity er 1,068
    Post-boil gravity er 1,080

    Kveikes på 39 grader med valgfri Vossakveik

    Lykke til med bryggingen

    Dag Jørgensen
    Voss Bryggeri”
     
  12. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

  13. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Botnen liker dette.

Del denne siden