Nøgne Ø IPA Hjemmebryggversjon
Mineralisk vann er en fordel til dette ølet. Vi tilsetter calcium til minimum 200 ppm.
77% pale ale malt
10% hvete malt
8% caramalt
5% munich malt
Mesk inn på 66 °C
Sil av slik at du får OG 1,070 etter koking (du kjenner best avdampingen fra egen bryggerkjel)
Tilsett Chinook til estimert 60 IBU på begynnelsen av kokingen (vi koker i 90 minutter)
Tilsett 2 gram Cascade pr liter vørter når det er 30 minutter igjen av koketiden
Tilsett 2 gram Cascade pr liter vørter når det er 15 minutter igjen av koketiden
Tilsett 2 gram Cascade pr liter vørter når det er 5 minutter igjen av koketiden
Tilsett 2 gram Cascade pr liter vørter når det er 1 minutter igjen av koketiden
Tilsett 2 gram Cascade pr liter vørter på slutten av kokingen
Gjæres med Whitelabs WLP007 eller tilsvarende ved 20 °C
Etter primærgjæring tilsettes 1,5 gram Cascade pr liter som tørrhumle
Ettergjæres på flaske til 2,3 v/v CO2
Her er et forsøk på denne oppskriften laget med Beercalc.dk sin tool:
[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Nøgne Ø IPA Hjemmebryggversjon
Øltype: American IPA
OG: 1.070
FG: ca 1.015
Farve (beregnet): 15 EBC
Beregnet bitter: 96 IBU
Vørtermengde: 23 l
Sluttvolum: 20 l
Malt & sukker
4620 gram 77 % Pale malt (Maris Otter) 7 EBC
600 gram 10 % Hvetemalt 3 EBC
480 gram 8 % Caramalt (Thomas Fawcett) 35 EBC
300 gram 5 % Munich malt (TF) 20 EBC
Meskeskjema
75 min 66 ºC
Humle
55 gram Chinook 12,6 % alfa koketid 90 min
40 gram Cascade 6,5 % alfa koketid 30 min
40 gram Cascade 6,5 % alfa koketid 15 min
40 gram Cascade 6,5 % alfa koketid 5 min
40 gram Cascade 6,5 % alfa koketid 1 min
40 gram Cascade 6,5 % alfa koketid -1 min
30 gram Cascade 6,5 % alfa tørrhumling -etter- primærgjæring!
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: WLP007 eller Wyeast #1098
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring ved 20 ºC
Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig 2,3 v/v CO2 (ca 0,46 g/l CO2)
Mineralisk vann er en fordel til dette ølet. Vi tilsetter calcium til minimum 200 ppm.
77% pale ale malt
10% hvete malt
8% caramalt
5% munich malt
Mesk inn på 66 °C
Sil av slik at du får OG 1,070 etter koking (du kjenner best avdampingen fra egen bryggerkjel)
Tilsett Chinook til estimert 60 IBU på begynnelsen av kokingen (vi koker i 90 minutter)
Tilsett 2 gram Cascade pr liter vørter når det er 30 minutter igjen av koketiden
Tilsett 2 gram Cascade pr liter vørter når det er 15 minutter igjen av koketiden
Tilsett 2 gram Cascade pr liter vørter når det er 5 minutter igjen av koketiden
Tilsett 2 gram Cascade pr liter vørter når det er 1 minutter igjen av koketiden
Tilsett 2 gram Cascade pr liter vørter på slutten av kokingen
Gjæres med Whitelabs WLP007 eller tilsvarende ved 20 °C
Etter primærgjæring tilsettes 1,5 gram Cascade pr liter som tørrhumle
Ettergjæres på flaske til 2,3 v/v CO2
Her er et forsøk på denne oppskriften laget med Beercalc.dk sin tool:
[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Nøgne Ø IPA Hjemmebryggversjon
Øltype: American IPA
OG: 1.070
FG: ca 1.015
Farve (beregnet): 15 EBC
Beregnet bitter: 96 IBU
Vørtermengde: 23 l
Sluttvolum: 20 l
Malt & sukker
4620 gram 77 % Pale malt (Maris Otter) 7 EBC
600 gram 10 % Hvetemalt 3 EBC
480 gram 8 % Caramalt (Thomas Fawcett) 35 EBC
300 gram 5 % Munich malt (TF) 20 EBC
Meskeskjema
75 min 66 ºC
Humle
55 gram Chinook 12,6 % alfa koketid 90 min
40 gram Cascade 6,5 % alfa koketid 30 min
40 gram Cascade 6,5 % alfa koketid 15 min
40 gram Cascade 6,5 % alfa koketid 5 min
40 gram Cascade 6,5 % alfa koketid 1 min
40 gram Cascade 6,5 % alfa koketid -1 min
30 gram Cascade 6,5 % alfa tørrhumling -etter- primærgjæring!
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: WLP007 eller Wyeast #1098
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring ved 20 ºC
Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig 2,3 v/v CO2 (ca 0,46 g/l CO2)