11.11.11 Collective Brew Day

Da mener jeg oppskriftsgrublingen skulle være over her også. :)

Bekksvinger #75
(Barley Wine)

Volume: 23 liters
OG: 1.111
FG: 1.027
Alcohol: 11 % by vol.
Colour: 31 EBC (Copper / reddish brown)
Bitterness: 66.6 IBU
BU/GU: 0.6

Gjærbare godsaker:
4650g Maris Otter Pale Malt (Thomas Fawcett)
300g Amber Malt (Thomas Fawcett)
200g Cara Munich 100 EBC (Weyermann)
200g Dark Crystal 300 EBC (Thomas Fawcett)
200g Flaket bygg
500g Dark Brown Soft Sugar (Tate & Lyle)
2000g Lys spraymalt
400g Hvitt sukker

Mesking:
64°C i 75min
70°C 15min
78°C 10min

Humle:
Magnum 13% alfasyre 38g 60min
Fuggle 4.7% alfasyre 13g 10min
East Kent Golding 4.5% alfasyre 13g 0 min

0,5ts Protafloc klarningsmiddel
0,5ts Wyeast gjærnæring

Gjæring:
WLP002 English Ale (slurry fra porter, vil vel gi noe farge)
Gjæres ved 19 °C i 2 uker

Karboneres til ca 2volum CO[sup]2[/sup], og lagres steiklæng på fat.
 
Bjarte H skrev:
11 eller 111 IBU utgår til fordel for en balansert oppskrift?

Ja, jeg kan jo bli nødt til å drikke dette i årevis fremover, og med så mange brygg jeg ønsker å brygge, turde jeg ikke ta sjansen på full ubalanse. :)
Lar meg heller overbevise av andres brygg i ettertid.
Er spent på hvor godt gjæra klarer å jobbe seg gjennom denne vørterbomba, skulle egentlig hatt en som gjærer bedre ut. WLP002 har også en oppgitt alkoholtoleranse på 9%..
 
Då er starteren satt. 2,4 L starter med to rør WLP 007, og ei knipe gjærnæring. Riste så blemmene hoppar ut frå handa. Oppskrifta er ikkje heil klar, men eg veit jo kva OG vert... eller burde verte.  ;)
 
Lars skrev:
Er spent på hvor godt gjæra klarer å jobbe seg gjennom denne vørterbomba, skulle egentlig hatt en som gjærer bedre ut. WLP002 har også en oppgitt alkoholtoleranse på 9%..
Det blir spennende å se. Det hjelper nok ganske mye å legge tilrette med riktig mengde O2 osv.
 
Gahr skrev:
Aeropress ruler!

Og lett påvirkelig som jeg er, ble det til at jeg måtte svinge en kjapp tur innom Safiren i Sandnes i dag å plukke opp en sånn og litt nykvernet kaffe, etter å ha sondert nettet for å finne ut hva dette egentlig var.
Fiffig løsning, og hildring for en kaffe den lager!!  :ilike:
Planen var i utgangspunktet å reise ned til en kompis og bomme noen kopper espresso fra kaffemaskinen hans for å tylle i Stouten som forhåpentligvis blir brygget på fredag, men nå utgår dette med skyhøye kneløft.

All kudos for initiativ til en ekperimentell "fellesbrygging" denne dagen!!
Sitter i skrivende stund med BrewSmith, men allt som foreløpig er sprikret er at dette må bli en røstet Imperal Stout med kaffe.
Har ikke prøvd meg på komponering av oppskrifter tidligere, og heller ikke brukt BrewSmith før,  så dette brygget kan helst gå begge veier.
Jeg tenker som så at på CBD´11 er det galskap galskap som råder, og tabber kan godtas med et lett sukk :)

Hvor omtrentelig mye espresso er forsvalig å bruke i en Imp Stout på 25 liter, og når bør det tilsettes?
 
Aleksander_B skrev:
Hmmmm. Hvor mye koster en slik staselig aeropress?
Masse (ca. 500,-) i norge og lite i utlandet. Sør litt rundt på ebay osv. så bør du finne en under tollgrensa. Hvis du har litt å gå på så sleng gjerne på noen ekstra pakker med filter.
 
Største starteren jeg har laget noen sinne (2+ liter) med tre rør WLP007 (litt varierende dato) står å spinner. Satser på den klarer strabasene. Har 2 rør WLP007 til som back-up.
 
Vurderer å legge til en del havregryn og ta vekk enten kaffe eller vanilje (kommer an på smaksbildet etter primærgjæringen). Tanker?
 
Jeg tror at jeg hadde valgt kaffe. Og dersom du er villig til å bruke Kopi Luwak kaffen du har i frysen, blir jo ølet mer "eksklusivt". :)
Det er tross alt 11.11.11 brygget.
 
Da er siste hånd lagt på verket. Puttet i noe havregryn jeg. Tror dette blir et spennende øl.

Recipe: 11-11-11 Imperial Oatmeal Stout
Brewer: Kim Odland
Asst Brewer:
Style: Imperial Stout
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 28,00 l
Post Boil Volume: 26,00 l
Batch Size (fermenter): 21,00 l  
Bottling Volume: 20,50 l
Estimated OG: 1,111 SG
Estimated Color: 76,6 EBC
Estimated IBU: 110,4 IBUs
Brewhouse Efficiency: 80,00 %
Est Mash Efficiency: 96,0 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
1,00 g                pH 5.2 Stabilizer (Mash 60,0 mins)                
7,94 kg               Bohemian Floormalted Pilsner (4,5 EBC)    
0,40 kg               Caramel/Crystal Malt - 60L (150,0 EBC)      
0,25 kg               Chocolate Malt (550,0 EBC)              
0,22 kg               Oats, Flaked (2,0 EBC)  
0,19 kg               Roasted Barley (Thomas Fawcett) (1200,0 EBC)      
0,17 kg               Black Malt (Thomas Fawcett) (1300,0 EBC)
0,28 kg               Billingtons Molasse Sugar (3,9 EBC)
121,00 g              Chinook [13,00 %] - Boil 60,0 min      
1,00 g                Protafloc granulates (Boil 15,0 mins)    
25,00 g               Centennial [10,00 %] - Boil 15,0 min    
30,00 g               Centennial [10,00 %] - Aroma Steep 1,0 min
3,3 pkg               Dry English Ale (White Labs #WLP007) (Starter 2.0 liter)  
25,00 g               Centennial [10,00 %] - Dry Hop 7,0 Days

Mash Schedule: Temperature Mash, 1 Step, Full Body
Total Grain Weight: 9,45 kg

----------------------------
Name              Description                             Step Temperat Step Time    
Saccharification  Add 23,92 l of water at 75,7 C          68,9 C        40 min        
Mash Out          Heat to 75,6 C over 10 min              75,6 C        10 min        

Sparge: Fly sparge with 13,76 l water at 75,6 C

Notes:
------
+ 2 cups of Kopi Lowak to secondary
 
I grunnen en perfekt dag for store og ambisiøse brygg som feiler: this one goes to eleven.

Sent from my E10i using Tapatalk
 
Tilbake
Topp