Da mener jeg oppskriftsgrublingen skulle være over her også.
Bekksvinger #75
(Barley Wine)
Volume: 23 liters
OG: 1.111
FG: 1.027
Alcohol: 11 % by vol.
Colour: 31 EBC (Copper / reddish brown)
Bitterness: 66.6 IBU
BU/GU: 0.6
Gjærbare godsaker:
4650g Maris Otter Pale Malt (Thomas Fawcett)
300g Amber Malt (Thomas Fawcett)
200g Cara Munich 100 EBC (Weyermann)
200g Dark Crystal 300 EBC (Thomas Fawcett)
200g Flaket bygg
500g Dark Brown Soft Sugar (Tate & Lyle)
2000g Lys spraymalt
400g Hvitt sukker
Mesking:
64°C i 75min
70°C 15min
78°C 10min
Humle:
Magnum 13% alfasyre 38g 60min
Fuggle 4.7% alfasyre 13g 10min
East Kent Golding 4.5% alfasyre 13g 0 min
0,5ts Protafloc klarningsmiddel
0,5ts Wyeast gjærnæring
Gjæring:
WLP002 English Ale (slurry fra porter, vil vel gi noe farge)
Gjæres ved 19 °C i 2 uker
Karboneres til ca 2volum CO[sup]2[/sup], og lagres steiklæng på fat.
Bekksvinger #75
(Barley Wine)
Volume: 23 liters
OG: 1.111
FG: 1.027
Alcohol: 11 % by vol.
Colour: 31 EBC (Copper / reddish brown)
Bitterness: 66.6 IBU
BU/GU: 0.6
Gjærbare godsaker:
4650g Maris Otter Pale Malt (Thomas Fawcett)
300g Amber Malt (Thomas Fawcett)
200g Cara Munich 100 EBC (Weyermann)
200g Dark Crystal 300 EBC (Thomas Fawcett)
200g Flaket bygg
500g Dark Brown Soft Sugar (Tate & Lyle)
2000g Lys spraymalt
400g Hvitt sukker
Mesking:
64°C i 75min
70°C 15min
78°C 10min
Humle:
Magnum 13% alfasyre 38g 60min
Fuggle 4.7% alfasyre 13g 10min
East Kent Golding 4.5% alfasyre 13g 0 min
0,5ts Protafloc klarningsmiddel
0,5ts Wyeast gjærnæring
Gjæring:
WLP002 English Ale (slurry fra porter, vil vel gi noe farge)
Gjæres ved 19 °C i 2 uker
Karboneres til ca 2volum CO[sup]2[/sup], og lagres steiklæng på fat.