11.11.11 Collective Brew Day

Vel vel, siden unge Odland har et visst udiskutabelt smittende engasjement får en vel henge seg på :) Problemet blir å få jækelen til å gjære. Har en stout på rundt 6% som er klar for flasking omkring den 11. og kan kanskje gjenbruke gjæren der. Noen som har tips omkring gjenbruk av gjær? Aldri prøvd det, men ser at her trengs store mengder.

11/11/11 Imperial Stout 

Type: All Grain
Batch Size (fermenter): 18,93 l Brewer: 
Boil Size: 24,68 l Asst Brewer: 
Boil Time: 60 min Equipment: Pot and Cooler ( 5 Gal/19 L) - All Grain
End of Boil Volume 22,64 l Brewhouse Efficiency: 70,00 %
Final Bottling Volume: 17,42 l


Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
4,51 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 48,9 %
1,71 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 2 18,6 %
0,43 kg Caramel/Crystal Malt - 30L (59,1 EBC) Grain 3 4,6 %
0,43 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 4 4,6 %
0,42 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 5 4,5 %
0,42 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 6 4,5 %
0,31 kg Black (Patent) Malt (985,0 EBC) Grain 7 3,4 %
1,00 kg Light Dry Extract (15,8 EBC) Dry Extract 8 10,8 %
102,11 g Chinook [13,00 %] - Boil 60,0 min Hop 9 100,2 IBUs
1,00 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 10 -
51,06 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 10,0 min Hop 11 7,0 IBUs
51,06 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 5,0 min Hop 12 3,8 IBUs
30,00 g Fuggles [4,50 %] - Aroma Steep 0,0 min Hop 13 0,0 IBUs
1,0 pkg Dry English Ale (White Labs #WLP007) [35,49 ml] Yeast 14 -
1,00 tsp Yeast Nutrient (Primary 3,0 days) Other 15 -

Beer Profile

Est Original Gravity: 1,111 SG Measured Original Gravity: 1,046 SG
Est Final Gravity: 1,029 SG Measured Final Gravity: 1,010 SG
Estimated Alcohol by Vol: 11,0 % Actual Alcohol by Vol: 4,7 %
Bitterness: 111,0 IBUs Calories: 427,1 kcal/l
Est Color: 111,0 EBC
 
Selv om jeg skal ikke delta synes jeg dette er veldig artig. Men jeg lurer på dette: målet eller kravet er 11 % Vol. Alk.
Hva med et brygg som har ikke så god utgjæring som forventet og havner på 9,5%? Er det oppskriften og intensjonen som teller?

God brygging :)
 
Som den mindre EDB-kyndige dekksarbeideren jeg er lurer jeg på en enkel ting (litt off topic).
Hvordan får dere kopiert brewsheets fra beersmith for liming inn i forumet?
 
Artig konsept!!

Synes også "reglene" høres bra ut, med et lite unntak i bitterheten.
11 eller 111 IBU gir nok ikke de beste forutsetninger for et balansert øl..., så jeg vil vel egentlig foreslå å droppe den, eventuelt å erstatte den med OG=1.111...

Mulig jeg får til å være med, og går nok isåfall for en drøy barley wine, da det uansett står høyt på lista over øl jeg ønsker å brygge i høst.

Foreløpig er tankene ledet mot:
Maris Otter Pale malt
Pilsnermalt
Amber
Caramalt
Crystal malt
Dark Crystal
Cara Münich
Hvetemalt
Dark Brown Sugar

Magnum
East Kent Goldings

Mulig jeg krymper ned på krystallmiksen, og hiver inn en innbytter eller to.

Det må gjerne tas bilder, og legges ut her fra bryggedag (og gjæringen..) også!  :skitbra:
 
Vel, kommer til å brygge den dagen, av to grunner. Har fri, og tanken på at mange av dere står ved kjelene den dagen gjør at jeg får lyst å ta del. :skitbra:
Men der slutter min lydighet!  >:D
Jeg kommer til å brygge Gahr`s Andrimne Old Ale.  :biersmile:
Har masse gode erfaringer med Gahr sine oppskrifter! :ilike:
 
Trond.A skrev:
Vel, kommer til å brygge den dagen, av to grunner. Har fri, og tanken på at mange av dere står ved kjelene den dagen gjør at jeg får lyst å ta del. :skitbra:
Men der slutter min lydighet!  >:D
Jeg kommer til å brygge Gahr`s Andrimne Old Ale.  :biersmile:
Har masse gode erfaringer med Gahr sine oppskrifter! :ilike:

Good on ya, mate!

Skal på "oktoberfest" på jobb den 11., så derfor avspaserer jeg for å brygge dagen før i stedet.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
 
Sitter nå og mekker sammen en oppskrift for en Barley Wine. (Dette blir i tilfellet min første barley wine).
Så dette skal bli spennende.

Har bestillt to rør med veldig fersk WLP 028 Edinburgh Scottish Ale. Dette skal stå på magnetrører og pitches mens den er aktiv.

Legger ut min oppskrift senere i kvel når jeg er ferdig med den :)

Jeg tenker også på å bruke humle som er plukket på hytta (Hidra). Der står de i godt gjødslet men noe salt jord. (Pga. avstand fra sjøen).
Disse har jeg plukket og oppbevart i frysen i ca 1. mnd. Nå har jeg renset dem for stilker og bladrester og står nå i ovnen, hvor de skal få tørke litt.
De står nå nederst på 50 °C, hvor de skal stå ett par timer.

Men jeg vet jo ikke hvor mye alfa-prosenten er, men jeg antar svært lav. Derfor fyrer jeg dem oppi gryta ved 10 min.
 
@ Bjarte H: Selvfølgelig :)

Recipe: 11-11-11 Imperial Stout
Brewer: Kim Odland
Asst Brewer:
Style: Imperial Stout
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 25,82 l
Post Boil Volume: 23,82 l
Batch Size (fermenter): 18,90 l  
Bottling Volume: 18,40 l
Estimated OG: 1,111 SG
Estimated Color: 73,4 EBC
Estimated IBU: 111,1 IBUs
Brewhouse Efficiency: 80,00 %
Est Mash Efficiency: 97,7 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amt                   Name                                     Type          #        %/IBU        
7,39 kg               Pilsner (4,5 EBC)                        Grain         1        87,2 %        
0,36 kg               Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC)   Grain         2        4,2 %        
0,17 kg               Roasted Barley (Thomas Fawcett) (1199,7  Grain         3        2,0 %        
0,15 kg               Black Malt (Thomas Fawcett) (1300,2 EBC) Grain         4        1,8 %        
0,15 kg               Chocolate Malt (689,5 EBC)               Grain         5        1,8 %        
0,25 kg               Billingtons Molasse Sugar (3,9 EBC)      Sugar         6        2,9 %        
107,99 g              Chinook [13,00 %] - Boil 60,0 min        Hop           7        100,4 IBUs    
1,00 g                Protafloc granulates (Boil 15,0 mins)    Fining        8        -            
30,24 g               Centennial [10,00 %] - Boil 15,0 min     Hop           9        10,7 IBUs    
28,00 g               Centennial [10,00 %] - Aroma Steep 1,0 m Hop           10       0,0 IBUs      
3,0 pkg               Dry English Ale (White Labs #WLP007) [35 Yeast         11       -            
28,00 g               Centennial [10,00 %] - Dry Hop 7,0 Days  Hop           12       0,0 IBUs      


Mash Schedule: Temperature Mash, 1 Step, Full Body
Total Grain Weight: 8,48 kg
----------------------------
Name              Description                             Step Temperat Step Time    
Saccharification  Add 21,46 l of water at 75,7 C          68,9 C        40 min        
Mash Out          Heat to 75,6 C over 10 min              75,6 C        10 min        

Sparge: Fly sparge with 13,10 l water at 75,6 C
Notes:
------
+ 2 Tahiti Vanilla beans to secondary
+ 2 cups of Ethiopian dark roast coffee
 
Kjører du espressoshots eller aeropresshots? At fettet i kaffien sitter igjen i filteret på aeropressen kan jo være en fordel :)
 
Tilbake
Topp