Vel vel, siden unge Odland har et visst udiskutabelt smittende engasjement får en vel henge seg på
Problemet blir å få jækelen til å gjære. Har en stout på rundt 6% som er klar for flasking omkring den 11. og kan kanskje gjenbruke gjæren der. Noen som har tips omkring gjenbruk av gjær? Aldri prøvd det, men ser at her trengs store mengder.
11/11/11 Imperial Stout
Type: All Grain
Batch Size (fermenter): 18,93 l Brewer:
Boil Size: 24,68 l Asst Brewer:
Boil Time: 60 min Equipment: Pot and Cooler ( 5 Gal/19 L) - All Grain
End of Boil Volume 22,64 l Brewhouse Efficiency: 70,00 %
Final Bottling Volume: 17,42 l
Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
4,51 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 48,9 %
1,71 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 2 18,6 %
0,43 kg Caramel/Crystal Malt - 30L (59,1 EBC) Grain 3 4,6 %
0,43 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 4 4,6 %
0,42 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 5 4,5 %
0,42 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 6 4,5 %
0,31 kg Black (Patent) Malt (985,0 EBC) Grain 7 3,4 %
1,00 kg Light Dry Extract (15,8 EBC) Dry Extract 8 10,8 %
102,11 g Chinook [13,00 %] - Boil 60,0 min Hop 9 100,2 IBUs
1,00 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 10 -
51,06 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 10,0 min Hop 11 7,0 IBUs
51,06 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 5,0 min Hop 12 3,8 IBUs
30,00 g Fuggles [4,50 %] - Aroma Steep 0,0 min Hop 13 0,0 IBUs
1,0 pkg Dry English Ale (White Labs #WLP007) [35,49 ml] Yeast 14 -
1,00 tsp Yeast Nutrient (Primary 3,0 days) Other 15 -
Beer Profile
Est Original Gravity: 1,111 SG Measured Original Gravity: 1,046 SG
Est Final Gravity: 1,029 SG Measured Final Gravity: 1,010 SG
Estimated Alcohol by Vol: 11,0 % Actual Alcohol by Vol: 4,7 %
Bitterness: 111,0 IBUs Calories: 427,1 kcal/l
Est Color: 111,0 EBC