Da var bryggedagen over, bildene har jeg postet i denne tråden tidligere, nå er det tid for teksten.
Var egentlig lite gunstig å brygge samtidig som jeg hadde murer på besøk for å innstallere ny vedovn, men det gikk det også.
Status etter brygging: En ødelagt økslevekt, 23 liter kølsvart vørter satt til gjæring og en verkende rygg.
Oppskriften jeg surra sammen i BeerSmith ble slik:
BeerSmith 2 Recipe Printout -
http://www.beersmith.com
Recipe: 11.11.11
Brewer: Sand
Asst Brewer:
Style: In a Hurry Stout
TYPE: All Grain
Taste:
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 25.81 l
Post Boil Volume: 23.92 l
Batch Size (fermenter): 23.00 l
Bottling Volume: 22.00 l
Estimated OG: 1.111 SG
Estimated Color: 111.0 EBC
Estimated IBU: 111.0 IBUs
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
2.80 kg Munich Malt (15.0 EBC) Grain 1 28.4 %
2.00 kg Pale Malt (Weyermann) (15.0 EBC) Grain 2 20.3 %
1.50 kg Caramunich Malt (80.0 EBC) Grain 3 15.2 %
1.00 kg Carafa I (883.0 EBC) Grain 4 10.2 %
0.50 kg Smoked Malt (5.0 EBC) Grain 5 5.1 %
75.00 g Magnum [12.10 %] - Boil 60.0 min Hop 6 77.8 IBUs
68.50 g Northern Brewer [8.50 %] - Boil 20.0 min Hop 7 33.2 IBUs
11.00 g Kardemomme hel (Boil 11.0 mins) Spice 8 -
1.00 Items Vaniljestang (Boil 11.0 mins) Spice 9 -
60.00 g Hallertauer Mittelfrueh [4.80 %] - Aroma Hop 10 0.0 IBUs
2.0 pkg American Ale (Wyeast Labs #1056) [124.21 Yeast 11 -
1.94 kg Sugar, Table (Sucrose) (2.0 EBC) Sugar 12 20.8 %
Brukte sukkeret til å justere OG, i orginal oppskrift la jeg inn 2,05 kg for å treffe OG på 1111, men ifølge sukkervekta mi (som jeg ikke har lenger....) var det 1,94 kg som skulle til. Er jeg så heldig at FG lander på 1028 blir det jammen meg 11% også
Meska på 68 grader i 60 minutt, skylling med 2 x 10 liter vann på 78 grader.
Så får det bli som det blir, vørteren smakte ikke så bittert som jeg hadde forventa, mulig det rett og slett blir drikkende :ilike: