Gleder meg allerede til neste år. 12.12.12.
Da man ikke kan brygge ett brygg på 1.120 eller 1.012 så kan man alle bli enige om å brygge det samme brygget denne datoen.
Hadde vært stilig om flere hjemmebryggere over det ganske land stod denne dagen og brygget på samme oppskrift! (Liker tanken)
Men, det må jo da være ett spesiellt øl, og ikke en vanlig APA eller bitter.
Men igår gikk alt nokså rett vest. Dårlig effektivitet og elendig skylling førte til pre OG på 1.060 og OG på 1.072 etter 90min koking.
Pga. mye humle i ett såpass lite brygg fikk jeg til slutt 15-16 liter ferdig vørter.
Så tilstanden min hjemme er følgende:
Klargjort vørter med for lav OG.
Overpitchet gjær.
Gjærer noe kaldere, 17-18 grader.
Om dette kan kalles en barleywine er jeg usikker på. Tenket på å tilsette noe mer "gjærbart stoff" da jeg har brunt sukker, farin og DME.
Noen tips?
Bilder legges ut i kveld