11.11.11 Collective Brew Day

igniztion skrev:
Bare meg som må jobbe i dag eller? :D

Vi er på jobb... ennå.
Men om få timer beveger vi oss til lokalet hvor bryggeriet står, og startet brygging.
I dag blir det en ASIBA, eller ASIBA "taste alike", eller noe slikt. Oppskriften justeres slik at vi i alle fall skal få noen 11-ere inni. Så satser vi på å brygge godt øl :)

Oppskrifta kommer, status på bryggingen kommer, og vi skal også få ut noen bilder på direkten fra bryggeriet.
 
Jeg " jobber jeg også-...

Roba: utrolig fint bryggerom.. Er det vann du har rigget i lampestativet?
 
Bernts skrev:
Jeg " jobber jeg også-...

Roba: utrolig fint bryggerom.. Er det vann du har rigget i lampestativet?

Det er vann ja. Armen ble brukt som et telefonstativ før, litt mer låse og reguleringsmuligheter enn en lampearm.
 
Svein-H skrev:
igniztion skrev:
Bare meg som må jobbe i dag eller? :D

Vi er på jobb... ennå.
Men om få timer beveger vi oss til lokalet hvor bryggeriet står, og startet brygging.
I dag blir det en ASIBA, eller ASIBA "taste alike", eller noe slikt. Oppskriften justeres slik at vi i alle fall skal få noen 11-ere inni. Så satser vi på å brygge godt øl :)

Oppskrifta kommer, status på bryggingen kommer, og vi skal også få ut noen bilder på direkten fra bryggeriet.

Bryggelauget BLAA fyrer kjelen :D
Mulig vi legger ut bilder/video underveis. Følg med.


Recipe: India Black Ale_2
Brewer: Rune Grov Eilertsen og Svein-Harald Utgaard
Style: ASIBALOOKALIKE

Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size (fermenter): 50,00 l  
Estimated OG: 1,079 SG
Estimated Color: 53,1 EBC
Estimated IBU: 111,0 IBUs
Boil Time: 75 Minutes

Ingredients:
------------
Amt                   Name                                     Type          #        %/IBU        
12,00 g               Calcium Sulfate - CaSO4) Gips Gypsum (Ma Water Agent   1        -            
12,00 g               Calsium Carbonate CaCO3 Chalk Kalk (Mash Water Agent   2        -            
6,00 g                Sodium Bicarbonate NaHCO3 Natron Baking  Water Agent   3        -            
11,00 kg              Pale Malt (Weyermann) (6,5 EBC)          Grain         4        72,7 %        
1,00 kg               Munich I (Weyermann) (14,0 EBC)          Grain         5        6,6 %        
1,00 kg               Wheat Malt, Pale (Weyermann) (3,9 EBC)   Grain         6        6,6 %        
0,54 kg               Carafa Special II (Weyermann) (817,5 EBC Grain         7        3,6 %        
0,30 kg               Black (Patent) Malt (985,0 EBC)          Grain         8        2,0 %        
0,10 kg               Chocolate Malt (1200,0 EBC)              Grain         9        0,7 %        
1,20 kg               Cane (Beet) Sugar (0,0 EBC)              Sugar         10       7,9 %        
120,00 g              Chinook [11,40 %] - Boil 65,0 min        Hop           11       70,1 IBUs    
60,60 g               Target [11,00 %] - Boil 60,0 min         Hop           12       34,2 IBUs    
28,35 g               Cascade [5,50 %] - Boil 15,0 min         Hop           13       2,1 IBUs      
20,00 g               Pilgrim [11,50 %] - Boil 15,0 min        Hop           14       3,1 IBUs      
6,00 g                Wyeast Nutrient Blend (Boil 15,0 mins)   Other         15       -            
15,00 g               Klar Urt (Boil 10,0 mins)                Fining        16       -            
10,00 g               Cascade [5,50 %] - Boil 5,0 min          Hop           17       0,5 IBUs      
10,00 g               Pilgrim [11,50 %] - Boil 5,0 min         Hop           18       1,0 IBUs      
10,00 g               Cascade [5,50 %] - Aroma Steep 0,0 min   Hop           19       0,0 IBUs      
10,00 g               Pilgrim [11,50 %] - Aroma Steep 0,0 min  Hop           20       0,0 IBUs      
4,0 pkg               Safale American  (DCL/Fermentis #US-05)  Yeast         21       -            
20,00 g               Pilgrim [11,50 %] - Dry Hop 0,0 Days     Hop           22       0,0 IBUs      


Mash Schedule: Temperature Mash, 1 Step, Light Body 65*
 
Innmesk skjer nå på ca:60 grader. Økes til 64 hvor vi skal ligge en times tid.
 

Vedlegg

  • innmesk.jpg
    innmesk.jpg
    295 KB · Sett: 427
Litt mindre format her i gården, men nå er jeg derimot ferdig - og kan snart gå ut på by'n med kolleger for pizza, øl og bowling  :ilike:
 

Vedlegg

  • IMG_2045.jpg
    IMG_2045.jpg
    404,4 KB · Sett: 427
Tilbake
Topp