prøvde først 2 cider kit fra Mangrove Jacks. begge ga en veldig svovel lukt under gjæring og stormgjæret litt heftig i start. følgte oppskriften nøye, samme med renhold.
hadde oppi full pose medfølgende søtning til rett tid. men nå etter 8 uker på flaske, smaker den suret og hvitvinsaktig ettersmak.
Kjøpte så 2 finest ciderkitt, samme fremgang med nøye hyggiene og nøye brygging etter bruksanvisning. full søtning på disse også.
Samme resultat av diss., Ikke noe søt men heller sur og vinaktig i smak.
alle 4 gjøret i kjelleren der tempen ligger mellom 17 - 21 grader.
Hva kan ha gått galt her?
Nå ble jeg så lei at jeg kjøpte meg fermenator for temp styring og korneliusfat istedet for flasker.
Gått over til øl ekstraktsett og fresh wort kit nå ettersom jeg har såååå lyst å klare å produsere noe jeg stolt kan dele med venner og nyte selv.
Burde ikke disse settene som er såpass idiotsikre bli "bra"? har jeg vært maks uheldig?
Har blitt tipset om å bruke 2 pakker med gjær istedenfor kun den ene som følger med, samt også fått full kontroll på temperatur via fermenator.
hvor vanskelig kan det være da? er ikke kresen, men til nå har jeg ikke vært fornøyd...
Noen med samme erfaringer?
hadde oppi full pose medfølgende søtning til rett tid. men nå etter 8 uker på flaske, smaker den suret og hvitvinsaktig ettersmak.
Kjøpte så 2 finest ciderkitt, samme fremgang med nøye hyggiene og nøye brygging etter bruksanvisning. full søtning på disse også.
Samme resultat av diss., Ikke noe søt men heller sur og vinaktig i smak.
alle 4 gjøret i kjelleren der tempen ligger mellom 17 - 21 grader.
Hva kan ha gått galt her?
Nå ble jeg så lei at jeg kjøpte meg fermenator for temp styring og korneliusfat istedet for flasker.
Gått over til øl ekstraktsett og fresh wort kit nå ettersom jeg har såååå lyst å klare å produsere noe jeg stolt kan dele med venner og nyte selv.
Burde ikke disse settene som er såpass idiotsikre bli "bra"? har jeg vært maks uheldig?
Har blitt tipset om å bruke 2 pakker med gjær istedenfor kun den ene som følger med, samt også fått full kontroll på temperatur via fermenator.
hvor vanskelig kan det være da? er ikke kresen, men til nå har jeg ikke vært fornøyd...
Noen med samme erfaringer?