Hei. Jeg ser litt på oppskriften til 7 Fjell sin Lyderhorn Saison Noir (http://www.7fjellbryggeri.com/brewourlyderhorn), den frister å prøve å brygge, men jeg blir litt usikker på et par ting i oppskriften.
1) OG på 16,7°P og alkohol på 8,3%. Regner jeg helt feil eller vil ikke det tilsi at man skal gjære ned til rundt 1,3°P (FG på ca 1.005), som i min verden er relativt langt ned?
2) Man skal bruke "black syrup". Dvs. "black treacle"? Er dette noe ala det Vestbrygg selger som "Belgisk kandissirup, mørk" eller er dette noe annet?
3) Krydder: det står man skal tilsette 0,075 g/L med tørket knust lime, og 0,057 g/L med Szechuan pepper. Kan disse målene stemme? Høres umiddelbart lite ut med under 2g lime på et 25L brygg?
1) OG på 16,7°P og alkohol på 8,3%. Regner jeg helt feil eller vil ikke det tilsi at man skal gjære ned til rundt 1,3°P (FG på ca 1.005), som i min verden er relativt langt ned?
2) Man skal bruke "black syrup". Dvs. "black treacle"? Er dette noe ala det Vestbrygg selger som "Belgisk kandissirup, mørk" eller er dette noe annet?
3) Krydder: det står man skal tilsette 0,075 g/L med tørket knust lime, og 0,057 g/L med Szechuan pepper. Kan disse målene stemme? Høres umiddelbart lite ut med under 2g lime på et 25L brygg?