Finn Berger
Moderator
Her er det som står i rapporten:
"Periodiske prøvetakinger viser at skifting av vannkilden forårsaket økning i vannets hardhet fra ca. 4,2 *dH til ca. 6,3 *dH."
"Analyseresultatene viser at vannets hardhet på Fagernes varierer mellom 6 og 6,5 *dH"
"Kalsium innholdet i vannet på Fagernes varierer mellom 30 og 35 mg Ca/l"
"Magnesium innholdet i vannet på Fagernes varierer mellom 3,2 og 3,5 mg/l"
Da har du altså "middels hardt vann" etter den skalen du kan se her: https://no.wikipedia.org/wiki/Hardhet_(vann) Det betyr imidlertid langt over "middels" i forhold til hva som er vanlig i Norge, så du har helt klart rett i at du kan kalle vannet ditt hardt. Men det er jo litt interessant at det ville vært "bløtt" i Danmark. Vannet mitt er "bløtt", men ligger likevel godt over snittet i Norge - uten at det egntlig byr på problemer så lenge jeg bare justerer det. Uten justering er det litt ugreit til lyst øl.
Kan det stemme at du brygger mørkt øl uten å få problemer, mens du sliter kraftig med lyst? Jeg sleit i alle fall med at jeg fikk en ubehagelig "krass" bitterhet.