Americal Pale Ale / IPA?

neslekkim skrev:
Har lest litt etterpå at man kanskje burde ha fatet i romstemperatur for at det skulle være mening i sukkerlaken?, men alt er på hell, så det har jeg ikke tid til, så sånn blir det..

Du kan nok regne med at gjæra tar seg en kvil i kulda og at sukkelaken blir værende i ølet. Men det er ingen fare, bare sett fatet i romtemperatur når du er tilbake fra  julefeire. Ei drøy halvannen uke skulle vel holde - så er det kullsyre i ølet :)
 
Tok ut fatet når jeg kom hjem, natt til 31. desember, var helt dødt når jeg testet sikkerhetsventilen da jeg tok det ut, men allerede nå er det full fart der.
Har ikke tappeutstyr klart enda da, det ligger hos posten enda (bestilte postoppbevaring før jeg fikset retur til Oslo.. tabbe)..

Så jeg bør altså la fatet stå en uke? antar det smeller ikke hvis det blir mye kullsyre der, sikkerhetsventilen tar seg av det?
 
neslekkim skrev:
Eller kjøpe en autosiphon http://www.fermtech.ca/siphon starter/siphon.html Petit og VB selger disse, kjøpte meg en slik til neste runde..

Samme produsent har også en slik "sample thief" som du kan putte oechslevekta inni, har ikke sett den i Norge enda, men det burde være et must..

Edit.. leste nå at du nevnte autosiphon ja.. jaja.. :)

http://vinogbar.no/advanced_search_...search_in_description=1&inc_subcat=1&x=0&y=0
(bare 2 stk igjen i "buffer" nå , men nye er på vei in.)
 
VinOgBar.no skrev:
neslekkim skrev:
Eller kjøpe en autosiphon http://www.fermtech.ca/siphon starter/siphon.html Petit og VB selger disse, kjøpte meg en slik til neste runde..

Samme produsent har også en slik "sample thief" som du kan putte oechslevekta inni, har ikke sett den i Norge enda, men det burde være et must..

Edit.. leste nå at du nevnte autosiphon ja.. jaja.. :)

http://vinogbar.no/advanced_search_...search_in_description=1&inc_subcat=1&x=0&y=0
(bare 2 stk igjen i "buffer" nå , men nye er på vei in.)

Var denne jeg var på jakt etter: http://vinogbar.no/product_info.php?products_id=1423 Har i mellomtiden investert i en gjæringsdunk med tappekrane som jeg håper vil være en grei løsning.
 
Lite spørsmål. Lagde en APA i helgen, men pitchet i tørrgjær på 26 grader. Er dette for høyt og vil det evt. utvikle noe bismak? Sjekket temp. 1 time senere og da hadde den sunket til 23. Regner med at den er nede på 18-20 nå.
 
Tror ikke det vil utgjøre en stor betydning, men kan hende den må lagres noe lenger hvis du får en liten usmak pga høy gjæringstemp.
 
Tilbake
Topp