Er det en Gibson SG vi øyner på høyre siden her?
Tor-Henning skrev:Denne vinen, blir den like god som en vin som selges på polet?
Marius.H.Steen skrev:Er det en Gibson SG vi øyner på høyre siden her?
Torvald skrev:Stilig! Bror snakker også veldig varmt om dette vinsettet, hadde vert moro å prøvd det sjølv ein gang. Hadde du noko urter eller humle i mjøden?
Gahr skrev:Jeg tar ikke ting så nøye når jeg setter vin, sider eller mjød. Blir det bra, blir det bra, blir det mindre bra betyr det ikke så mye. Gjør det bare for moro skyld, uansett.
protto skrev:Gahr skrev:Jeg tar ikke ting så nøye når jeg setter vin, sider eller mjød. Blir det bra, blir det bra, blir det mindre bra betyr det ikke så mye. Gjør det bare for moro skyld, uansett.
I motsetning til ølbrygging som er ramme alvor og noko ein berre MÅ gjere...
Aleksander_B skrev:Spennende! Gleder meg til neste år, da skal mjød og cider settes.
Når det kommer til vin, er det mulig å få tak i disse skikkelige settene andre steder enn hos Birger?
De jeg har komemt over er av Europris varianten, altså billig og tynn rødvin saft som har holdt unge med festfyll i generasjoner...
Bernts skrev:Lalvin IVC-D47,
Hvor kjøpes denne, vår alles venn google vil over dammen. Finnes den i Norge.?
Kenneth N skrev:Hvorfor akkurat den gjæren, Gahr? Jeg gjorde litt research for en stund siden og fant vel da ut at Lalvin ICV K1V-1116 skulle være "best". Så min dette er gjæra som for tiden tygger på min honning. En vanilje-mjød lagret på medium franske eiketerninger. Godt mulig jeg tar feil angående gjær!
Gahr skrev:Kenneth N skrev:Hvorfor akkurat den gjæren, Gahr? Jeg gjorde litt research for en stund siden og fant vel da ut at Lalvin ICV K1V-1116 skulle være "best". Så min dette er gjæra som for tiden tygger på min honning. En vanilje-mjød lagret på medium franske eiketerninger. Godt mulig jeg tar feil angående gjær!
Best og best, det kommer vel an på hva man vil lage, akkurat som med øl. Jeg valgte IVC-D47 fordi jeg vil ha en søt mjød, og den har en alkoholtoleranse på ca. 14 %. Den gir også god struktur og munnfølelse. Og så er det en av gjærtypene Ken Schramm bruker i mange av oppskriftene sine i "The Compleat Meadmaker"...
Kenneth N skrev:Gahr skrev:Kenneth N skrev:Hvorfor akkurat den gjæren, Gahr? Jeg gjorde litt research for en stund siden og fant vel da ut at Lalvin ICV K1V-1116 skulle være "best". Så min dette er gjæra som for tiden tygger på min honning. En vanilje-mjød lagret på medium franske eiketerninger. Godt mulig jeg tar feil angående gjær!
Best og best, det kommer vel an på hva man vil lage, akkurat som med øl. Jeg valgte IVC-D47 fordi jeg vil ha en søt mjød, og den har en alkoholtoleranse på ca. 14 %. Den gir også god struktur og munnfølelse. Og så er det en av gjærtypene Ken Schramm bruker i mange av oppskriftene sine i "The Compleat Meadmaker"...
Ja det finnes ingen "best" gjær, det er sant. Skal få tak i IVC-D47 så jeg kan lage en batch med den, og sammenligne