1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Andrimne Bryggeri

En tråd i 'Bilder, video og øvrige media' startet av Gahr, 2 Nov 2011.

  1. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Da har jeg omsider noen bilder av 7 Fjell-utstyret å vise også. Det blir i alle fall en solid oppgradering fra hjemmebryggeiet. Brygghus og de første gjæringstankene ble ferdige i dag. Flere (og større) gjæringstanker kommer om noen uker.
     

    Vedlagte filer:

  2. sta72

    sta72
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Shit just got real.
     
  3. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Yep!
     
  4. T Jacobsen

    T Jacobsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Bergen
    Hva bli kapasiteten på bryggeriet?
     
  5. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bryggeriet er dimensjonert for å lage inntil 2000 liter med en OG på ca. 1060.
     
  6. protto

    protto
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Vangsnes
    Då må du snart oppgradere ;)
     
  7. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hehe, ja, kanskje. Vi håper jo i grunnen på det...
     
  8. Bjarte H

    Bjarte H
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    Gratulerer! Installeringen starter om ca. 6 uker da?
     
  9. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Håper å få det til Bergen i månedsskiftet februar/mars.
     
  10. Martin E

    Martin E
    Expand Collapse
    Dommerkomitemedlem

    Bosted:
    Oslo
    Lekkert! Hva er den lille tanken øverst til venstre, og hvem produserer bryggeriet?
     
  11. Torvald

    Torvald
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Bergen
    Det var varmeveksleren sin det!

    Sikle sikle...  :namnam:
     
  12. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det er en kondensatordings som gjør at vi ikke trenger utlufting gjennom veggen av damp fra vørterkjelen. Sparer naboene for lukt.

    Produsenten er AN Technologies:

    http://www.an-brewtech.com
     
  13. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hehe, ja. Bør være kjapp nok.:)
     
  14. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Her er noen bilder til.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  15. Ørnegård

    Ørnegård
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    For oss som ikke er så kjent med større bryggerier: kan du si to ord hva de ulike delene er? Hvor skjer mesking? Hvor er skyllevann? Koking?

    Gratulerer forresten med mye flott stål!
     
  16. Tollefsen

    Tollefsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    +1 :skitbra:

    Hva er forskjellene på bruken av et "stort" 3-kjelebryggeri og et 10-15 gallons 3-kjelebryggeri til hjemmebruk?
     
  17. Bjarte H

    Bjarte H
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    Om du er inni eller utenfor kjelene når du vasker dem ;D
     
  18. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvis du ser på det første bildet noen poster lenger oppe:

    Helt til høyre er meskekaret med grist case for ferdig kvernet malt. Det midterste karet er silkaret og helt til venstre er kokekar med innebygd whirlpool. Den smale "tanken" montert på røret som kommer opp av kokekaret er en kondenspotte for dampen fra kokingen.

    På bildet av platekjøleren ser man også en 100-liters konisk tank for oppbevaring av høstet gjær samt en mindre, fastmontert tank for in-line pitching av gjær. Denne gjør det enklere å pitche rett mengde gjær enn når man bare tilsetter gjær cone to cone.
     
  19. Tollefsen

    Tollefsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Meskekar og silkar, hva betyr det? Er det ikke bygd opp slik jeg kjenner det fra mitt bryggeri med HLT, MLT og BK?

    Overføres mesken til silkar før skylling eller noe???

    Hva mener du den estimerte meskeeffektiviteten på i et slikt bryggeri med 2000L OG 1.060?


    Det ser i alle fall heidundrende morro ut å handtere slikt utstyr!
     
  20. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ganske standard med separat meske- og silkar i kommersielle bryggerier. Enklere å stegmeske da, og man kan potensielt sette igang en ny mesk mens den første mesken siles. HLT er ikke avbildet.

    Meskeeffektiviteten kan man til en viss grad styre selv med å skylle mer og så koke inn. Det er vanlig å variere volumet snarere enn maltmengden i kommersielle bryggerier. Hvor stort utbytte vi maksimalt vil ha med et full load malt (550 kg) og fullt kokekar gjenstår å se, men jeg vil anta et sted rundt 75 %.
     

Del denne siden