APAn ble flatt som et strykejern

Satte en apa i romjulen som ble flasket for 5 uker siden. Prøvde en nå og den var helt flat. No kullsyre what so ever. Mener vi tilsatte greit med sukker da vi flasket. Noe man kan gjøre for å redde den?
 
elangsru skrev:
Satte en apa i romjulen som ble flasket for 5 uker siden. Prøvde en nå og den var helt flat. No kullsyre what so ever. Mener vi tilsatte greit med sukker da vi flasket. Noe man kan gjøre for å redde den?

Du kan åpne alle og tilsette litt tørrgjær og så sette på kork igjen. Men først, hvordan har flaskene stått lagret? Og hvor mye sukker brukte du?
 
Mengde sukker husker jeg ikke i farten. Mener vi var nokså nøye her. Brukte en eller annen kalkis.

Den stod 1 uke på romtemp ca 22 grader + 4 uker på ca 10
 
elangsru skrev:
Mengde sukker husker jeg ikke i farten. Mener vi var nokså nøye her. Brukte en eller annen kalkis.

Den stod 1 uke på romtemp ca 22 grader + 4 uker på ca 10

1 uke er for lite i romtemp. Prøv å sett den i romtemp i fire uker.
 
Et annet triks (nevnt i "How to Brew" av John Palmer) kan være å vende flaskene og virvle opp gjæra som har lagt seg på bunnen. Nå skal det sies at jeg gjorde dette med den ene av to kasser med IPA som ikke ville karbonere, (underpitchet ganske kraftig :bank2: ) og tror ikke jeg merket noen forskjell på kassen jeg "virvlet opp" og den andre. Men begge ble bra karbonert etter 4-6 uker (husker ikke helt) i romtemperatur. :)

Om dere brukte sukkerlake kan det jo også være ujevnt karbonert om laken ikke fikk blandet seg ordentlig inn.

Edit: Basert på min minimale erfaring tror jeg jeg ville prøvd å sette den i romtemperatur noen uker før jeg eventuelt tilsatte mer gjær.
 
Jeg opplevde akkurat det samme på en IPA... Satte flaskene 2 uker på 24 grader, deretter ble de godt karbonert!


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Thomas D skrev:
Et annet triks (nevnt i "How to Brew" av John Palmer) kan være å vende flaskene og virvle opp gjæra som har lagt seg på bunnen. Nå skal det sies at jeg gjorde dette med den ene av to kasser med IPA som ikke ville karbonere, (underpitchet ganske kraftig :bank2: ) og tror ikke jeg merket noen forskjell på kassen jeg "virvlet opp" og den andre. Men begge ble bra karbonert etter 4-6 uker (husker ikke helt) i romtemperatur. :)

Om dere brukte sukkerlake kan det jo også være ujevnt karbonert om laken ikke fikk blandet seg ordentlig inn.

Edit: Basert på min minimale erfaring tror jeg jeg ville prøvd å sette den i romtemperatur noen uker før jeg eventuelt tilsatte mer gjær.

Har vendt flaskene og satt de i romtemp og der får de stå noen uker. Så får vi se...
 
Tilbake
Topp