For de som er seine ute med årets juleøl har jeg fått tak i en Tradisjonsoppskrift fra Averøya som ikke krever for lang lagring.
Har modernisert denne litt siden de bruker vanlig bakstgjær og sirup. Føler det bør være litt malt i et ØL.
Til 20 Liter:
1 kg Brunt sukker
1,8 kg Mørk Flytende maltekstrakt
1 dl. knust einebær
20 g fersk ingefær
30 g Humle (Jeg bruker Cascade 7%) - 60 min.
10 g humle - 15 min.
Gjær: Bytter ut Bakstgjær til Nottingham
Beregnet OG 1,047
Beregnet FG 1,012
Beregnet V/V 4,58%
Beregnet IBU: 31
Blir spennende å smake på den store dagen.
Har modernisert denne litt siden de bruker vanlig bakstgjær og sirup. Føler det bør være litt malt i et ØL.
Til 20 Liter:
1 kg Brunt sukker
1,8 kg Mørk Flytende maltekstrakt
1 dl. knust einebær
20 g fersk ingefær
30 g Humle (Jeg bruker Cascade 7%) - 60 min.
10 g humle - 15 min.
Gjær: Bytter ut Bakstgjær til Nottingham
Beregnet OG 1,047
Beregnet FG 1,012
Beregnet V/V 4,58%
Beregnet IBU: 31
Blir spennende å smake på den store dagen.