1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

BBAUTOMATIC 30

En tråd i 'Beer Brew Automatic' startet av beachbum29, 21 Mai 2016.

  1. B3nd1k

    B3nd1k
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fredrikstad
    Ok, takk for hjelp Rune :) Får se om vi får litt bedre effektivitet under neste brygg :)
     
    Rune Kallhovd liker dette.
  2. Tom Nordstrand

    Tom Nordstrand
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg kjører utmesk på 10 min i fase 2, liker litt mer effektiv bryggedag, og bruker heller litt mer malt i fase 1. Koster meg 10-15 kr, og det synes jeg det er verdt :)
     
    Arild Flatland liker dette.
  3. Ølhund80

    Ølhund80
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Mens vi er inne på meske steg..Jeg ser at innmesking ikke står i alle oppskrifter(svært få faktisk..) Står gjerne meske og utmesk temperatur.. Kjører dere alltid innmesk? Eller er det ikke nødvendig på alle brygg?
     
  4. Ole Martin

    Ole Martin
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg og en kompis kjørte etter "boka" sist på første brygg med BB60A, bortsett fra at vi sirkulerte mer eller mindre kontinuerlig under mesking. Jeg er enig med @Tom Nordstrand, neste gang kjører vi kortere utmesk, 1 time er i overkant spør du meg.
     
  5. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Bruker den seriøst 45 minutter på å heve temperaturen 12 grader opp til 78?
     
  6. Risingbrygg

    Risingbrygg
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Skien
    Tror det er litt feil bruk av programknappen. Innlegg 5 i starten på tråden er litt mer "vitenskapelig"
     
  7. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Aha. Ja hvis de tidene er for hele mesken er det jo mer fornuftig.
     
  8. B3nd1k

    B3nd1k
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fredrikstad
    45min var kanskje å ta i litt, men det føltes ut som en evighet :) Men er nok bare vi som har misforstått litt hvordan maskinen fungerer, fikk en fin forklaring her tidligere, så skal gi tilbakemelding fra neste brygg :)
     
    Risingbrygg liker dette.
  9. MartyH

    MartyH
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Mottok min bb30 auto i dag. Følger det ikke normalt med bruksanvisning?
     
    #49 MartyH, 15 Sep 2016
    Sist redigert: 15 Sep 2016
  10. Ølhund80

    Ølhund80
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Følgte ikke med på min BB 30 auto, men fikk gutta der jeg kjøpte den til å laste ned og skrive ut en til meg..Ikke helt fullstendig syns jeg,men greit nok.
     
  11. UltimoHombre

    UltimoHombre
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Den er ikke ferdig, men det opplyser de ikke om. Hver eneste kunde må lure på det samme som deg, henvende seg til dem direkte og få den tilsendt. Helt på trynet.

    Send meg e-postadresse som PM så sender jeg. Jeg kjøpte BB60A men tror det er samme bruksanvisning.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  12. Rune Kallhovd

    Rune Kallhovd
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Den ble sendt ut på mail tidligere i sommer til alle som hadde bestilt den. I alle fall de de hadde mailadressene til?
     
  13. B3nd1k

    B3nd1k
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fredrikstad
    Jeg fikk bruksanvisningen på mail før vi mottok maskinen, men ølbrygging la også ut en forenklet versjon på facebook siden sin for noen dager siden.
     
  14. MartyH

    MartyH
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Takk for "bruksanvisning". Jeg ser av den at når man bruker silkar så skal man bruke innstilling 1 hele veien, mens brygging uten silkar så skal man bruke innstilling 2 (mesking) og deretter 3 (koking). Er dette feil? Føler meg usikker på bruksanvisningen og da er det heller ikke noe poeng i å sette i gang.
     
  15. Rune Kallhovd

    Rune Kallhovd
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Med silbunn bruker du fortsatt steg I for mesking, så switcher man over til steg II for lautering/vorlauf.
    Så gjør man en batch sparge/skylling hvor man tapper vørten over i midlertidige beholdere/gjæringsbøtter mens man skyller.
    Så tømmes bryggeriet for mesk og skylles reint før vørteren helles tilbake for koking på sreg III.
     
  16. MartyH

    MartyH
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Takk for svar. Jeg så en video nå ved bruk av silkar. Da brukte de innstilling 1 hele veien.

    Nå er neste bekymring hvorvidt timeren/klokka fungerer som den skal, og hvordan man faktisk programmerer enheten for å kompensere for rotet i klokka.
     
    Arild Flatland liker dette.
  17. UltimoHombre

    UltimoHombre
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg var også litt forvirret, men du må skille mellom program •, •• og •••, og fase I, II og III. Skal du brygge med silkar bruker du bare program •, men den jobber seg trofast gjennom fase I mesking, fase II lautering og fase III koking. Fasene står i displayet, til venstre og går ovenfra og ned.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    MartyH liker dette.
  18. Rune Kallhovd

    Rune Kallhovd
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Bruk SET knappen, og cycle gjennom innstillingene; Effekt, temp, tid, steg I, effekt, temp, tid, steg II, osv.
    Endre verdiene med +/- knappene.

    Timeren sakker 5 sec/min, hvilket blir 5 min/time. Ta dette i betraktning når du setter tidene, og bruk evt. en ekstern timer for mesketid/humleskjema hvis dette er kritisk.
     
    MartyH liker dette.
  19. MartyH

    MartyH
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Takk! Leste mailen fra deg nå. Mye informasjon, men nå føler jeg meg ganske sikker. Får sette I gang neste helg med medfølgende farmhouse ale. Satse på at det smaker :)
     
    UltimoHombre liker dette.

Del denne siden