Beer brew 30/60 basic -erfaringer

Grunnen til at jeg skrur av det ene elementet og kun koker på 2kw er for å forhindre at jeg brenner korn og humle i bunnen.
 
Det bør ikke skje selv med elementene på fullt? Har aldri opplevd det på noen maksiner jeg har brukt.
 
Vurderte å kjøpe en BB60 med silbunn og bruke utelukkende til mesking(og da med lite behov for oppvarming). Men etter å ha lest denne tråden, vil jeg heller gå for noe enkelt, som en SS-panne.

Virker ikke som et pålitelig apparat, og kundeservicen hos ølbrygging-dott-no virker helt håpløs.
 
Vurderte å kjøpe en BB60 med silbunn og bruke utelukkende til mesking(og da med lite behov for oppvarming). Men etter å ha lest denne tråden, vil jeg heller gå for noe enkelt, som en SS-panne.

Virker ikke som et pålitelig apparat, og kundeservicen hos ølbrygging-dott-no virker helt håpløs.

Nå får du jo en BB60 basic ganske billig, og så lenge den funker, er den praktisk til mesking. Jeg har hatt en - dvs. den gamle modellen, som hadde doble vegger, og var litt "finere" - og var happy med den til den brøt sammen.

Brygger du mye, ville jeg ikke overveid det, men om det ikke blir så mange bryggene hvert år, er jeg ikke sikker på at det en dårlig ide.
 
Brygget mitt første brygg hjemme på splitter ny BB30. Har lett etter en god bryggemaskin en god stund og etter saumfaring av forumet her gikk jeg for BB30 og er rimelig fornøyd. Brygget en havestout fra Ølbrygging.no Har gjort endel tabber som jeg burde unngått, og det som var mest problematisk er problematisk med mang en bryggemaskin, så vidt jeg har I overkant varmt i bunn og litt kjølig i topp. Har hatt det litt travel og hadde ikke isolasjon tilgjengelig, men skal gå til anskaffelse av et liggeunderlag. Sirkulerte for hånd og trives med det (i alle fall for nå, er deilig å føle at man bidrar selv).

Hovedproblemet tror jeg er stort avvik i OG, endte med 1,048 men skulle hatt 1,055. Regner med det skyldes at jeg undervurderte viktigheten av skikkelig tid og temperatur til skylling. Ble distrahert og da ble det dessverre der det sviktet (tror jeg). Men smakte på vørteren og tror det skal bli bra likevel.
 
Brygget mitt første brygg hjemme på splitter ny BB30. Har lett etter en god bryggemaskin en god stund og etter saumfaring av forumet her gikk jeg for BB30 og er rimelig fornøyd. Brygget en havestout fra Ølbrygging.no Har gjort endel tabber som jeg burde unngått, og det som var mest problematisk er problematisk med mang en bryggemaskin, så vidt jeg har I overkant varmt i bunn og litt kjølig i topp. Har hatt det litt travel og hadde ikke isolasjon tilgjengelig, men skal gå til anskaffelse av et liggeunderlag. Sirkulerte for hånd og trives med det (i alle fall for nå, er deilig å føle at man bidrar selv).

Hovedproblemet tror jeg er stort avvik i OG, endte med 1,048 men skulle hatt 1,055. Regner med det skyldes at jeg undervurderte viktigheten av skikkelig tid og temperatur til skylling. Ble distrahert og da ble det dessverre der det sviktet (tror jeg). Men smakte på vørteren og tror det skal bli bra likevel.
Har begått samme feil selv på en bb30. Viktig å bruke nok tid til skyllinga for å få ut nok av mesken. Ellers er jeg godt fornøyd med min så langt.
 
Tilbake
Topp