Finn Berger
Moderator
Fra BJCP:Noen som har lyst til å dele erfaringer/anbefalinger for gristen og eventuelt tilsetninger på en Belgisk Blond? Innafor med sukker og koriander? Hovedsklig Pilsnermalt, men også tilsetninger av aromatic, melanoidin, special B, munich og hvete? @loebrygg?
Characteristic Ingredients
Belgian Pils malt, aromatic malts, sugar or other adjuncts, Belgian Abbey-type yeast strains, continental hops. Spices are not traditionally used; if present, should be a background character only. (https://www.bjcp.org/style/2021/25/25A/belgian-blond-ale/)
Trur du skal være forsiktig med special B.
Et par spørsmål melder seg: For det første om det er viktig for deg å brygge typeriktig - for hvis ikke, er det eneste som betyr noe hvordan du ser for deg det ølet du skal brygge. Liker du koriander, så bruker du så klart det, sjøl om det er på kanten ut fra et typeriktighetsperspektiv - hvis det altså ikke er et poeng å brygge typeriktig. Og det samme med special B, som vil prege både farge og smak om du bruker mer enn bare litt. Bruker du mye, er du vel på vei over mot dubbel.