Kok ut med vann og avkjøl.Tilsetter du sukkeret rett oppi dunken, eller koker du det ut med vann først @Einar Michelsen ?
Hvorfor fikk du ikke skylt? Tilsatte du 3 kg DME, som boken angir? Hva ble din endelige OG, dvs. OG etter koking? Formuleringen "...stopp avsilingen ved 1.060" i boken gir forøvrig liten mening.Brygget denne i går på Speidel 50 og dobblet oppskriften nevnt i boka hånd til munn. undrer svært på hva som gjikk feil. startet med å meske med 45L, 60min - 63grader, 15min - 72grader. etter mesking målte jeg SG på 1.056. i oppskriften står det stopp skylling ved 1.060. med andre ord, jeg fikk ikke skyllt noe som helst. Ente opp med 37L, istedefor 50L som først planlagt. kan malten ha vært gammel? (ble kjøpt av en useriøs forhandler med størst omsetning på sexleketøy), kan temperatursensor på speidel ha målt for lavt ved mesking ?
Er i så fall enten en bryggetabbe, eller eventuelt en tabbe av mer *kremt* privat karakter. Det ene tilfellet kan vel omtales i egnet underforum her, det andre finnes det nok spesialfora for andre steder på Interwebben.mistet et sexleketøy oppi Speidelen...
Det er det jeg tror gikk galt, hvis du ikke - mot formodning - har mistet et sexleketøy oppi Speidelen...
Nå har jeg lest litt mer i boken, og det er mye rart i den oppskriften/boken. Du skulle har startet med 55 liter meskevann, og så skylt med ca. 15-18 liter etter at maltrøret var heist opp. Pga. Pilsnermalten bør du koke i min 90 min., merkelig at det ikke står i oppskriften. Ved 90 min kok forsvinner ca. 10 liter pga. fordamping, og du skulle derfor ha skylt til du fikk ca. 60 liter før koking. På slutten av koketiden kan du tilsette sukkeret. (Ser nå at det er Demerasukker, og ikke DME).
Det er det jeg tror gikk galt, hvis du ikke - mot formodning - har mistet et sexleketøy oppi Speidelen...
Er i så fall enten en bryggetabbe, eller eventuelt en tabbe av mer *kremt* privat karakter. Det ene tilfellet kan vel omtales i egnet underforum her, det andre finnes det nok spesialfora for andre steder på Interwebben.
Off topic. Unnskyld.
Ja det er nok slik denne oppskriften er ment. Jeg ville nok hatt litt DME (lys tørr maltekstrakt) på lur i tilfelle du ikke får det utbytte du planlegger. Skal du ha 50 liter med OG på 1060 etter kok, må du ha 60 liter med OG på ca 1050 før kokingen starter....så neste gang burde jeg sikte meg inn på 1.060 på slutten av koketiden og tilsette demerasukker til 1.085 ?
Ja det er nok slik denne oppskriften er ment. Jeg ville nok hatt litt DME (lys tørr maltekstrakt) på lur i tilfelle du ikke får det utbytte du planlegger. Skal du ha 50 liter med OG på 1060 etter kok, må du ha 60 liter med OG på ca 1050 før kokingen starter.