Jævla te mas på meg idag da, andre posten ikveld, men som bergenser så får det bare stå til.... Har fått i hus en konisk fra SS-Brewtech BrewMaster Edition 64L med innvendig kjølespiral, og har nå kjørt 2 brygg hvor jeg koker i den koniske med dyppvarmere. Ser det ikke er så mange som koker i en konisk gjæringstank her inne eller er det?
Synes det funker bra! Mesker og kjører kontinuerlig skylling rett i konen, hvor en dyppvarmer (3,2kW) er på jobb. Når skyllingen er ferdig er det nesten 85-90grader, så den andre dyppvarmeren er nesten unødvendig men tar det til kok på 10 min. Ved kok tar jeg ut den ene dyppvarmeren for 1 er nok til kok, og etter kok tar jeg ut den siste dyppvarmeren. Så kjøler jeg med å hive i en ekstra kjøler fordi den installerte/inkluderte er litt smalhans. Trenger ikke å whirlpoole, kan tappe av trub fra bunnventilen etter kjøling. Ingen sirkulering ved kjøling, kjølingen tar 30 min så da bunnfeller trub under denne, som jeg tapper av etter kjøling. Så kobler jeg vannkjøleren på den interne kjølespiralen for å holde gjæringstemp. Så er det å oksygenere og hive i gjæren og glemme det. Deilig for da er man som regel trøtt! Trub tapper jeg av igjen etter 1 dag.
Minuset er da sef at jeg bare kan brygge igjen etter endt gjæring, med mindre jeg tapper det av til sekundær gjæring på en Brite tank. Se annen post. Er imidlirtidig veldig fornøyd med å slippe å herje med sterilisering av gjærings kar (1 times kok i gjæringskar burde være sterilt) og slite med å tappe til gjæringskar uten å få med Trub og deretter BÆRE det inn i kjøleskapet. Case closed. Med mindre det var noen kommentarer da?
Synes det funker bra! Mesker og kjører kontinuerlig skylling rett i konen, hvor en dyppvarmer (3,2kW) er på jobb. Når skyllingen er ferdig er det nesten 85-90grader, så den andre dyppvarmeren er nesten unødvendig men tar det til kok på 10 min. Ved kok tar jeg ut den ene dyppvarmeren for 1 er nok til kok, og etter kok tar jeg ut den siste dyppvarmeren. Så kjøler jeg med å hive i en ekstra kjøler fordi den installerte/inkluderte er litt smalhans. Trenger ikke å whirlpoole, kan tappe av trub fra bunnventilen etter kjøling. Ingen sirkulering ved kjøling, kjølingen tar 30 min så da bunnfeller trub under denne, som jeg tapper av etter kjøling. Så kobler jeg vannkjøleren på den interne kjølespiralen for å holde gjæringstemp. Så er det å oksygenere og hive i gjæren og glemme det. Deilig for da er man som regel trøtt! Trub tapper jeg av igjen etter 1 dag.
Minuset er da sef at jeg bare kan brygge igjen etter endt gjæring, med mindre jeg tapper det av til sekundær gjæring på en Brite tank. Se annen post. Er imidlirtidig veldig fornøyd med å slippe å herje med sterilisering av gjærings kar (1 times kok i gjæringskar burde være sterilt) og slite med å tappe til gjæringskar uten å få med Trub og deretter BÆRE det inn i kjøleskapet. Case closed. Med mindre det var noen kommentarer da?