1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Birger Eriksen-dagen

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Miguel, 15 Feb 2018.

  1. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Oj. Det var i overkant mye deilig, mørkt skum. Kan det være at med så høy ABV, så må man være helt sikker på at man har gjæret ordentlig ut og nådd FG, altså at gjæren her jobber sakte med de siste SG-punktene?
     
    #521 Sarge, 12 Mai 2018
    Sist redigert: 12 Mai 2018
  2. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Lurte på den, men den har lagt på 1032 en stund. Kan også ha noe med at jeg doserte basert på den vitenskapelig nøyaktige måleenheten «dæsj».

    Ellers gir black malt mørkt skum. Ristet bygg gir hvitt skum, finurlige greier.
     
    ullrotta og Sarge liker dette.
  3. Viraverk

    Viraverk
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Da er malt bestilt og første testbrygg på BE går av stabelen fredag...
    Skulle nesten hatt en liten fane med testbrygg i delt Excel, det er leeenge til april 2019.
     
    ullrotta liker dette.
  4. ullrotta

    ullrotta
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg har lagt meg på en smak i uka. Da skal beholdningen rekke til neste brygging ;) Sikkert...

    Sent fra min LON-L29 via Tapatalk
     
    Sarge liker dette.
  5. Einar Michelsen

    Einar Michelsen
    Expand Collapse
    Styremedlem

    Bosted:
    Oppegård
    Jeg hadde mitt «Birger Eriksen moment» først i går (mesking) og kl 05.00 i dag tidlig før jobb (fullføre koking).

    21 l. OG 1124. (13-15 %?)

    En omgang oksygen før jobb og en etter. (kort arbeidsdag)

    10 mL HopShot og 25 gram Crystal humle på hhv 15 og 30 min. Ca 15,5 kg malt, og en effektivitet under 60. Ingen «juks med DME». Vasket WLP 007 fra en gjærstarter (ESB - London Pride) som ble fatet dagen før.

    [​IMG]

    Søker med dette om fornyet tillit.
     
  6. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Einar Michelsen liker dette.
  7. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Aldri mer niende april! Like greit å brygge idag.
     
    ullrotta, 1Morten, Sarge og 1 annen person liker dette.
  8. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Aldri for sent å brygge
     
  9. Viraverk

    Viraverk
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det er veldig ok for min del. Det blir kanskje litt kort tid for smaksprøve på B.Ø. festivalen?

    Enig.
    Må bruke enhver anledning til å prioritere bryggetid når man kan...
    Det er artig med den datoen, men... Og den er plotta inn for 2019.
    Men nå kjører jo jeg testbrygg selv lang tid i etterkant, så jeg burde kanskje ikke si noe...
     
  10. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg har også plottet inn datoen i 2019. Jeg har aldri brygget på en hverdag og arbeidsdag før. Her satser jeg på at meskevannet står klart når jeg kommer hjem fra jobb og at det bare er å dumpe oppi maltet. Med litt effektiv jobbing burde jeg være i seng innen midnatt. :)

    I tiden fram til den datoen har jeg tenkt å forsøke meg på en imp. stout, men ikke over 10%. Den får være forbeholdt Birger.
     
  11. Einar Michelsen

    Einar Michelsen
    Expand Collapse
    Styremedlem

    Bosted:
    Oppegård
    Regner med at det går akkurat.
     
  12. Viraverk

    Viraverk
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ble det ikke enighet om 9,4%?

    Krysser fingrene!
     
  13. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bare @bjartenataas som har lagt inn kommentarer/oppfølging i det regnearket jo....
     
    bjartenataas liker dette.
  14. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det var ihvertfall et forslag i forbifarten. Vet ikke om det ble formelt vedtatt eller noe slikt.
    Uansett var ikke Birger Eriksen en som kompromisset den natten i 1940. Derfor føles det uansett naturlig å brygge så kraftig som mulig.
     
    ullrotta liker dette.
  15. Viraverk

    Viraverk
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Enig i det.
    Jeg runder av opp til nærmeste 100 g på maltsengen, så får det bare bli litt trangt i silkaret.
    Men det ble det i Drøbaksundet også, den avgjørende natten 9. april 1940:
    https://www.moss-avis.no/frigjoring...-eriksen-krigshelt-etter-sin-dod/s/5-67-64295
    https://www.minervanett.no/noen-ord-om-en-norsk-helt/
     
    bjartenataas liker dette.
  16. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Jeg har editert åpningsposten og gjort om fra 10% til 9,4%, og fjernet 100 IBU (selv om jeg selv fortsatt vil legge ølet på ca 100 i fremtiden og).
     
    Sarge liker dette.
  17. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Hva? Aldri i verden om jeg kommer til å brygge lettøl 9. April.

    Sent via Tapatalk
     
    Einar Michelsen, 1Morten og ullrotta liker dette.
  18. Viraverk

    Viraverk
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Nei, det er noe der...
    Men i teksten står det nå at det skal være over 9.4 %.
    Det hjelper jo noe...
     
  19. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Haha. Feilmarginen på målingene er nok større enn 0,6% uansett ;)
     
    LarsUlv liker dette.
  20. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Eller er det mer konsensus om 10%? Jeg spurte for en tid siden om noen var imot 9,4% men da var det ingen som rakte opp hånden.

    Jeg må jo innrømme at 10% ser og høres mye fetere ut enn skarve ni komma fire, men symbolikken var artig. Men opprinnelig så var jo også planen for serien 10% +
     

Del denne siden