Birger Eriksen-dagen

Smakte du på vørteren?
Tror jeg har ladet med for mye bitterhet (125 IBU), det var som å spise humlepellets.

Kan ødelegge ølet den tabben...
Nei, men jeg var redd i fjor, siden ABV ble så lav. Ingenting å frykte. Denne tåler mye IBU. Dessuten er det grenser for hvor mye bitterhet humlen kan gi ut over 80minutter.
 
Sist redigert:
Ser ut som 1.114 og fikk 51 liter av det over i gjæringstanken.

92890153_3161944450484306_4269805938765987840_n.jpg
 

Vedlegg

  • received_3161944243817660.jpeg
    received_3161944243817660.jpeg
    12,2 KB · Sett: 52
Sist redigert:
I mål etter en lang dag. Puhhh
Ble 16 liter med OG på 1120 og en second running på 9 liter med OG på 1072. Den er tilsatt myehumle og tørket sitron og korriander i hopstand så den blir dagens eksperiment. En black-whiteipa-aktig sak.
190de5f51399138a63dd57f99a89af02.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Huffda! Enda godt jeg tok vare på litt ekstra skyllevann. Tanken er å tilsette 2 kg demerarasukker etter hvert, løst opp i skyllevannet.
 

Vedlegg

  • WIN_20200409_18_28_28_Pro.jpg
    WIN_20200409_18_28_28_Pro.jpg
    1,4 MB · Sett: 56
Da var en lang bryggedag over.
Bommet litt, så ble 2 timer lengre kok for å få OG. Ble 22 liter i gjæringskar.
Vørteren smakte godt, så dette lover bra. Fjorårets Birger smaker fremdeles fantastisk, til og med madammen elsker den.
 
Preboil 30,3 liter SG 1.087
21 liter etter kok. Avkjølt blir det 20,2 liter.
Med 3,3 liter igjen i kokegryten blir det 16,9 liter i gjæringskaret.

2020-04-09 19.31.43.jpg

Det skal gi en OG på 1.127, dersom måling på PreBoil var korrekt med SG 1.087.

Jeg er mer sikker på PreBoil SG enn OG målingen. For OG måtte det veies opp 50 g vann (som også var 50 ml i hydrometer-røret, kjekt når ting stemmer) og så fylt opp til 100 ml med Birger Eriksen vørter.
Men OG målingen stemte også med matten i dag :)

2020-04-09 19.21.16.jpg

2020-04-09 17.33.09.jpg

Så da er det bare å få pitchet WLP007 og tilsatt litt O2. Begynner med vørteren på 14°C
 
Da er gjær pitchet satt i gjæringsskap og gangen.
1.115? Godkjent?
Tenkte å fryse hydrometerprøven, har nytt med lengre rekkevidde på vei i posten.
IBU 107.

Fy søren for en lang bryggedag. 10 timer. Noe over 2 timer mesking og ca 2.5 timer med koking. Samt evigvarende timer i påvente av oppkok, skylling osv.

Dette bør bli bra. Aldri jobbet så hardt for vørteren før.

11 liter med Skare kveik.
6 liter med US 05

IMG_20200409_194731.jpg
IMG_20200409_194707.jpg
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp