Valg av tema til Bjorleik..... Tja, det begynner jo etterhvert å bli en del ulike konkurranser rundt om, og siden Bjorleik alt har begynt med "uvanlige" tema som eksperimentelle øl og session beers, - så vil jeg ærbødigst foreslå at Bergensregionen prøver å rendyrke denne retningen. Dvs at vi holder oss på de "smale" temaene. Foreløbig er jo antall deltakere også begrenset, så om vi favner for vidt blir det en vanskelig oppgave å bedømme de mot hverandre. I tillegg vil det kanskje funke som en ekstra motivasjon til å prøve å lage noe som ikke er så vanlig?
Et lite knippe forslag:
Altbier og Steambeer.
Cream Ale , Blonde Ale, Kølsj og Amerikansk Hveteøl.
Skotsk og Irsk Ale, - kanskje holde unna den sterkeste varianten.
Tradisjonell Bokk og Maibokk
Weizen og Roggenbier
Saison og Biere de Garde
Røykøl
Eller om en skal forlate BJCP klassifiseringen:
"Imperial" beers av alle vanvittige varianter
Øl med lokale og selvdyrkede/innhøstede ingredienser
Kanskje de siste egentlig var omfattet av temaet i 2010. Men altså, et avgrenset tema med øl en ikke brygger hvert eneste år......