Viss du bakar brød så kan du bruke ca 20% mask i brøddeiga, blir veldig saftige og velsmakande grovbrød. Svigerfar min er glupsk etter mask. Men dette blir nok diverre berre ein mindre del av masken...
emjay2812 skrev:Oppskriften:
250 g mask (fersk eller frosset)
500 g hvetemel
40 g gjær (en tærning)
2 ts salt
Litt gresskar- og solsikkefrø
Frø stekes i en stekepanne uten olje, inntil solsikkefrøet blir lysebrunt. Ta dem ut av pannen og la dem kjøle ned. Gni deig av de andre ingrediensene, og når alt er godt blandet skal frøet blandes oppi.
Form deigen til en kule og hev i en halvtime. Gni igjen og la stå i ro i en time. Stek i ovnen i 15 min ved 250 °C (både ovenifra og nedifra), senk så temperaturen til 200 °C og la steke i 50-60 min til inntil brødet blir gyllent.
Frode_aa skrev:http://humlefest.blogspot.no/2013/0... ikke primært på let etter brød med ølsmak :)
Kalles maskÅsmund_ skrev:utvaska malt
Takker ;DBjarte H skrev:Kalles maskÅsmund_ skrev:utvaska malt
Nilsern skrev:Slumpet meg frem til en oppskrift jeg syntes ble veldig bra. Ikke no mer kjøpe brød på meg på en stund.
3dl mask
3dl sammalt rug eller hvete (ble best med rug)
7dl hvetemel
1pakke gjær
3 gode klatter med smør
5dl melk
2dl vann
klype salt
Hev 30 min, så hiv i former for heving 30 min til. 50 min lavt i ovnen på 200grader.
Server med rømme og sukker
Petter F skrev:Har brukt denne oppskrifta med hell mange ganger:
http://hoytskum.com/2012/11/12/olkokken-bryggerens-sunne-knekkebrod/