magne1972 skrev:Etter 12-24 timer etter gjærtilsetting, når gjæringen er i gang, tapper jeg av 0,2-0,4 liter bunnfall i bunnventilen (død gjær, bunnfall fra kokingen som ble med over etc)
Når gjæringen er over, crash-cooler jeg vørteren ned til 3,5-4 grader, og etter ett døgn tapper jeg av ca. 0,5 liter gjær. Etter et døgn til, gjentaes dette. etter nok et døgn tappes resterende gjær ut. Sitter da med ca 1 liter kompakt slurry igjen
Har prøvd å høste gjær 2 ganger med min nye Blichmann 7 gal uten særlig hell. Første gang prøvde jeg metoden som beskrevet i brukermanual fra Blichmann (Avtapping etter stormgjæringen). Andre gang prøvde jeg metoden som beskrevet over. Problemet er at gjæren er så pakket at jeg ikke får den til å strømme. Siste gang ventet jeg i over 10 minutter uten at det begynte å renne.
Noen som har noen gode tips å komme med?