Trub er kun en bekymring om jeg har tenkt til å høste gjæren, noe jeg nesten aldri gjør. Så jepp, all trub i karet 90% av bryggene her.
Jeg har lagd både IPA og lys lager uten issues.Også uten bekymring for lagere og brygg med mye humle?
Nå brygger ikke jeg mye lagere, men jeg har ihvertfall én på samvittigheten der hele kjelen ble tømt i karet uten at jeg kunne spore noen problemer fra det, hverken på smak klarhet eller annet.Også uten bekymring for lagere og brygg med mye humle?
Kjører stort sett trub i karet, og stopper noen cm fra bunnen av kokekjela. Gjør sikkert ingenting for øllet sin del, og klarer dermed å få ut mye øl. Jeg har 1 forsøk med å vaske gjær, som feilet totalt grunnet mye trub. Det betyr at jeg har en ekstrautgift på 40 til 80 kr pr 25 liter batch for en eller 2 poser med US-05. Ikke allverden, men jeg kunne likt å gjenbruke gjær.