Bryggertabber

Brygger en imperial stout nå. Under meskin, skulle jeg røre i maltrøret (brygger på speidel) men klarte å miste vingmutteren (tror det heter det) som holder maltrøret på plass oppi speidelen. Måtte fjerne maltrøret for å kunne fiske opp mutteren. Da jeg plasserte maltrøret tilbake, fant masse malt veien ut. Jeg prøvde å fiske det opp med et dørslag, men klarte nok ikke å få ut alt, for vørteren smaker veldig bittert nå. Snart ferdig med kok. Ikke mye jeg kan gjøre. Håper bitterstoffene feller ut, men tipper denne blir en fryktelig besk stout.
 
Brygger en imperial stout nå. Under meskin, skulle jeg røre i maltrøret (brygger på speidel) men klarte å miste vingmutteren (tror det heter det) som holder maltrøret på plass oppi speidelen. Måtte fjerne maltrøret for å kunne fiske opp mutteren. Da jeg plasserte maltrøret tilbake, fant masse malt veien ut. Jeg prøvde å fiske det opp med et dørslag, men klarte nok ikke å få ut alt, for vørteren smaker veldig bittert nå. Snart ferdig med kok. Ikke mye jeg kan gjøre. Håper bitterstoffene feller ut, men tipper denne blir en fryktelig besk stout.

Det er triks for å redusere tannin-nivået. Gelatin er en greie. Tid er en annen.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Gelatin tar med seg tanniner på samme måte som gjær. Så enten i gjæringkaret eller på fat. Cold crash liksom.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ja, da var vi her igjen da. Flasket en Habanero Pale Ale, men ville spice opp noen av flaskene. Kjøpte noen chilli som jeg ikke trodde ville være så ille. Desinfiserte i sprit og kastet en hver i 12 halvlitersflasker. Det viser seg være Birds Eye Chili jeg har brukt og drikken kan best beskrives som flytende syre. Den brenner hvertfall bra. For sikkerhets skyld punkterte jeg chiliene før jeg hadde dem på flaske.

Brukte forøvrig 75g Habanero i kok i 15 minutter på brygget. Det ga en lett vassen paprikasmak og ikke nok kick i chilien. Her må tenkes på nytt før neste forsøk.
 
Mulig jeg er i overkant konservativ, men jeg foretrekker chili i maten framfor i drikke (muligens med et lite unntak for varm sjokolade, som nesten er et måltid i seg selv).
 
Mulig jeg er i overkant konservativ, men jeg foretrekker chili i maten framfor i drikke (muligens med et lite unntak for varm sjokolade, som nesten er et måltid i seg selv).

Ikke nødvendigvis uenig her, men etter å ha forsøkt Ballast Point's Habanero Sculpin så måtte jeg bare forsøke lage noe slikt. Varianten med chilli i flaska ble bare for sterk chilli og den uten ble en blek skygge.
 
Ikke nødvendigvis uenig her, men etter å ha forsøkt Ballast Point's Habanero Sculpin så måtte jeg bare forsøke lage noe slikt. Varianten med chilli i flaska ble bare for sterk chilli og den uten ble en blek skygge.
Jeg tror(ha'kke prøvd, serru) at man må satse på tørka chili i form av flak ellerno for å unngå at ølet smaker paprika.

Sent fra min C6603 via Tapatalk
 
UNGIKK tabbe. Skulle flaske min dunkelweiss, stått 3 uker til gjæring, stabil SG. BAM! I dag, etter at jeg hadde desinfisert flaskene, bestemte den seg for å begynne opp igjen. Blopp blopp blopp blopp. Kunne blitt stygt..
Kontroller gravity istedenfor å telle blubber:)
Er det blitt litt varmere der den står?
(Sier en som ikke alltid orker å måle før etter at korken er på)
Gjæringsskapet holder konstant temp :) Gravity var stabil. Men når ølet etter lang tid uten visuell aktivitet begynner å boble vigorøst igjen, da venter jeg noen dager ekstra for å se hvordan SG/FG utvikler seg.
At det plopper er absolutt ikke synonymt med gjæraktivitet for vanlige ale typer etter 2-3 uker gjæring. Det kan skyldes så mangt, men mest det at Co2 evner å binde seg til ting som humle rester, andre tyngre kjemiske forbindelser som kommer seg i fart senere.

Lukt på vannlåsen ved sen aktivitet, gøy å kunne lukte etter f.eks svoveltoner eller andre usmaks arter som vanligvis luftes ut med Co2.
SABLA glad for at jeg ikke flaska det ølet der. Gikk fra 1.020 videre ned til 1.015. Hadde blitt en ubehagelig overraskelse. M20, har ikke noe erfaring med den fra før, så vet ikke hvor typisk eller atypisk det er for den å ta seg en pause
 
Sist redigert:
tmp_9822-20161012_2324041409377828.jpg
Og dette er ikke første gangen.

Liker disse analoge termometerne men må vel kanskje innse at det neste jeg kjøper bør spjelkes
 
25266_Termometer_analogt_m_klokke_30cm_2.jpg
25266_Termometer_analogt_m_klokke_30cm_1.jpg


Setter deg tilbake rundt 90 kroner kjøpt i butikk, kan kalibreres,kan festes på kjelekant,30cm lang probe. Just sayin' :)
 
Ja jo. Synes bare den pappskiva ser unøyaktig ut, og det at "den kan kalibreres" gjør ikke at jeg stoler mer på den :p

Takk for tips for øvrig :)
 
Det termometeret der er faktisk veldig bra. Et kupp. Særlig det med 30cm probe og at det kan kalibreres, samt klipses på kjelekant. Jeg har selv hatt et sånt lenge. Finn ut hvor mange moh du bor, kok vann, og kalibrer deretter, evt sett det i isbad og. den pappskiva som ikke ser ut som papp er lineær og riktig.
 
Det termometeret der er faktisk veldig bra. Et kupp. Særlig det med 30cm probe og at det kan kalibreres, samt klipses på kjelekant. Jeg har selv hatt et sånt lenge. Finn ut hvor mange moh du bor, kok vann, og kalibrer deretter, evt sett det i isbad og. den pappskiva som ikke ser ut som papp er lineær og riktig.
Hvor kjøpte du det?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ja jo. Synes bare den pappskiva ser unøyaktig ut, og det at "den kan kalibreres" gjør ikke at jeg stoler mer på den :p

Takk for tips for øvrig :)

Det at du kan kalibrere den gjør at du kan stole mer på den enn det termometeret du selv brakk. Det er hele hensikten med å kunne kalibrere noe. Når det gjelder det du kaller pappskive så må jeg inrømme jeg ikke ser den. Miguel som har dette får arrestere meg om min antakelse her er feil, men for meg ser det ut som det er metalloverflate inni "urskiva" og at skalaen er trykkt på denne.
 
Tilbake
Topp