Problemet med eneveldet som styringsform er vilkårligheten i maktutøvelsen, som kan gjøre livet surt og uberegnelig for undersåtten(e). Nå kan likevel mye godt sies om det såkalte "opplyste eneveldet" på 1700-tallet, der herskeren var inspirert av Voltaire og andre opplysningstenkere. Problemet i BryggeCompagniet synes å være en viss mangel på opplysning hos eneherskeren, men dette problemet er jo ikke uoverkommelig, og jeg er sikker på at Hennes Nåde vil være villig til å legge forholdene bedre tilrette for bryggerinæringen om nødvendig informasjon blir gjort tilgjengelig.
True Story [emoji23][emoji1305]Økt innsats med moppeskaftet skader sjelden.
Er nok maktfordelingsprinsipper som Montesquieu utarbeidet som er det reaksjonære kravet BryggeCompagniet her tenker på. At totalitære regimer , uansett nivå av tenkende, må gå igjennom den nødvendige transformasjonprosess for å nå ekvilibrium som er ønskelig er en kompleks affære. Tenker her at informasjonsutveksling alene dessverre ikke er tilstrekkelig. Helt konkret: Aksjonsplan er nødvendig Les : ekstra henting i barnehage, økt innsats med moppeakaft ol. "Ikke-horisontutvidende" aktiviteter.. men , kommunikasjon ? Kan sikkert ikke skade. [emoji56] Aktivitetsnivå av typen "misa don't like" må nok likefullt på bordet om man ønsker seriøse progresjon i dette dilemma.
Sent from my iPad using Tapatalk
På dialekt, hvis noen er i tvil,
"e du jedn øve te sterkøle no Finn"???
Neida, jeg drikker aldri sterkere saker enn i overkant av 5% - eller jeg brygger veldig sjelden noe sterkere, da. Bare en og annen IPA. Men det er klart; effekten av to Scottish 70/ er den samme som av en IPA.
Artig å leke litt med modeller - også politiske modeller. Jeg underviser jo i dette her, og det blir fort tørt om man ikke kan la det ta av litt. Men jeg mener jo ikke for alvor at kamerat Fystro skal gjennomføre en nedskalert versjon av den franske revolusjon i heimen.
Jeg ler godt! Robespierre lenge leve...Vel Finn , Ludvig den 16 (?) var jo en likanes kar (en periode.) Som gemal til den denne møyen du nevner, med de "noe provoserende" uttalelsene i samtiden må jo den reelle makthaveren se på historien: Hans popularitet blant folket fikk jo en relativt omvendt eksponensiell kurve da problemene blant hans borgerne tiltok. Satser på en noe mer moderat utgang enn hans..Likheten ligger vel i frykten for de geistlige: Han var/er nok smart nok til ikke å legge seg ut med semi-bortskjemte borgerlige frøkner fra Østerrike. Enda mindre fysen på direkte påpeke de åpenbare "politiske begrensinger" eller oppfatninger om viktig næringsmiddel-politikk som her er utbasunert.. ^^
Som jeg var innpå:
Moppeskaft og blomsterkvast, og vips sitter jeg med klokke å timer neste protein-rast... viva la france
Forøvrig beklager jeg disse noe interne og svulstige passiarer til våre medbryggere. Vi må vel slutte her før vi begge blir ledet til skafottet og får giljotinens nådeløse straff...
Sent from my iPad using Tapatalk
Finner ikke hva har du helt ut i dag tråden. Helte ut en batch med weizen, smakte helt jævlig. Dårlig gjær. Både gjær og gjæringsdunk går på dynga. Kjøleskapet vaskes ned med 100L klor pr ml vann.
Haff.. trist med slike saker. Håper den weizen jeg skal flaske i morgen er bedre.. dvs tok en måleprøve i stad.. det var gøtt.. er det bare meg eller er lunken utgjæret weiz faktisk helt fantastisk godt? Lyst til å tappe av et lite glass [emoji1309][emoji851][emoji481].. smatt smatt.. Sorry mente ikke å gni det inn.. [emoji16]
Sent from my iPad using Tapatalk
Det er dritgodt. Synes selv det smaker best rundt dag fem-seks med 380.
Forsåvidt trist, men jeg antok allerede for en uke siden at denne kom til å bli dumpet, men ville se hva som skjedde videre, så det var kke noen overraskelse. Var femte generasjons gjær, og dette skjedde etter tredje gen, fjerde gen skulle jeg sende inn til NM, men det skjedde jo ikke. Feilen ble tusen ganger verre i femte gen. Men iallefall fått verdifull informasjon.
Ingen erfaring med høsting enda, men fikk fatt i to EM-kolber 2 og 3 liter og en røreplate.. lurer på om de pyrex-flaskene snart må få litt høstet gjær i seg..et glass med patentlokk må vel kunne skaffes..
sånn off topic : Er det topp-høsting med ei "sleiv" som er det som gir best resultat? .. på weiz kan man vel ikke bare slenge vørt oppå ei kake av 3068? Ser jo ikke ut som det er så mye i bunnen av bøtta heller
Jaja.. her må det leses igjen tenker jeg
Hvis du topphøster eller bunnhøster vil manifestere seg videre. Det er forskjell.
Slenger du vørter oppå ei kake med 3068 så er det omtrent bare å helle ut med en gang hvis du er ute etter "riktig" bavarisk smak. Pitchrate er viktig med disse.
Presterte å sette en "red ale" på lørdag. Deilig tenkte jeg..
Innmesk 38
Steg på 60c ca 20 min (tabbe 1 utilsiktet)
Og 64c på 60 min litt overkill sef grunnet steg 1. (Tabbe 2)
Trodde først jeg skulle få et knusktørt øl..
(Joda litt spesialmat er det , men ikke all verden, mest pale og en rest vienna)
Lang historie kort: hadde ikke noe særlig egnet gjær sef (tabbe 3)
Rehydrerte en pakke MJ new empire ale m-15.... dette skulle jo bli greit tenkte jeg.. problemet er at OG ble 1,068 og denne gjæra er vel rett ut elendig på utgjæring fikk jeg tips om i dag.. vi lav mesketemp redde meg? Eller er det dømt til å tryne?
Brygget på lørdag satt på 18c økt til 20c nå..o2 rett i vørt 60sek..
Slik gjærnæring/zink er tilsatt..
Fikk høre at OG over 1,050 på denne gjæra er nærmest sjanseløst..
Haff.. skulle ønske jeg bare tok Nottingham i stedet.. [emoji30][emoji36]
Er det håp? Eller blir dette noe søtt udrikkelig fjas?
Litt sent å dunke i mer oksygen nå?
Litt sur på jeg kastet i den halvkiloen med dme nå [emoji35]
Sent from my iPad using Tapatalk
Produsenten påstår at den gir en høy utgjæringsgrad, og de kan vel ikke ta det helt ut av lufta? Hvis mange har negative erfaringer, betyr det antakelig at den er ganske ømfindtlig for mishandling. Så hvis du steller veldig pent med den, og kanskje særlig passer på at den ikke blir utsatt for temperaturfall, så vil jeg anta at du har en fair sjanse.
Ellers har jeg inntrykk av at det ofte er noe tull med MJs tørrgjær. Kan det stemme?
Om du vil gardere deg, kan du sette en liten starter med Nottingham, og hive oppi ved full krausen.