Finn Berger
Moderator
Enig med Miguel - om MJ'n ikke fikser det, kan du sette til Nottingham seinere.
Engelsk er bra, ja
. (Men ser du på signaturen min, så er det en del annet, også
.)
Engelsk er bra, ja
Skru opp tempen i skapet til 19C når skummet er på hell, og når det har lagt seg skrur du opp til 20-21. Ville droppet å ta sorgene på forskudd ved å sette nottingham på røreren![]()
Skru opp tempen i skapet til 19C når skummet er på hell, og når det har lagt seg skrur du opp til 20-21. Ville droppet å ta sorgene på forskudd ved å sette nottingham på røreren![]()
1,028 og kruesen på vei ned. Smikker opp på 21 jeg.. temp i bøtta et ned 0,3...
Sent from my iPad using Tapatalk
Jeg droppet det å teste ut alle MJ-typene, som jeg skrev i et annet innlegg. Livet er for kort til det.
Du er fristet til å korrigere et utfall du ikke vet noe om enda. Ikke gjør det. Hvis du har gjæret med denne før og VET at den ville crappet ut, så kunne du satt notty på røreren. Men så lenge du ikke vet så vet du egentlig ikke hvis du trenger å korrigere noe.
Kan godt være at sluttresultatet tilsier at du burde ha gjort noe, men, jo mer man tukler uten å vite jo mindre vet man hvordan det ville blitt hadde du ikke tuklet, og da vet du ikke neste gang hvis du må tukle eller ei. Sett ett hakk i erfarings-beltet uansett utfall du kan ta med videre![]()
The Word of the wise. Dette er jo helt riktig. Point taken!
Er nok et uforklarlig instinkt på at dette ikke vil gå veien som gnager. Som du sier: ubegrunnet! Variablene er basert på antagelser og ikke fakta. Tanke: gjenta prosessen helt likt, endre bare en variabel om gangen. Skal herved ikke tukle! Takk for innspill
Sent from my iPad using Tapatalk
Du kan jo håpe at den går i stå nå, så du får anledning til å teste virkningen av å pitche ny gjær ved full krausen. Da har du gjort to nyttige erfaringer!
Ja også sant. Er det vits å ta med litt vørt fra bøtta (med en allerede seig mengde alkohol) for å tilvenne den "engelske" storspiseren at det faktisk er "full fest i lokale?" Eller er slikt dumt?
Jeg mener HViS den stopper opp selvsagt, Holde den på 1,040ish med litt fra bøtta? Dme over sukker? Så den ikke blir for godt vant?
Sent from my iPad using Tapatalk
Neida, en dose EKG som first worth og en liten dose Kazbek på 20 minutter. Tror det går helt fint. Men det blei med mye gly over i gjæringsfatet, det gjorde det.Blanke ark og fargestifter ja. Om det ikke var noen sene humletilsettinger i brygget så går det vel greit.
RDWHAHB. Det blir øl.
Satte vårens første batch med bjørkeøl idag. Det gikk litt trått med tappinga, så vi fikk bare fem liter bjørkesaft, men det er jo ferskvare, så vi kjørte med det vi hadde. Satser på å tappe en god del mer og lage en skikkelig runde i slutten av påsken komplett med bjøinerlåg og full erstatning av meskevann med bjørkesaft. Men her var det tabber det skulle handle om.
Før brygginga ville jeg rense grynfaren litt grundigere enn vanlig, så jeg demonterte kuleventilen og pumpa. Pumpa var rein, men i kuleventilen satt det mye drit, så det var greit å få ordna. Alt funka fint til utmesk. Da gikk sikringa, og å prøve å skru den på var bare å glemme. Viste seg at det var pumpa som trigga det, med den frakobla gikk alt fint. Nå var vi jo kommi til utmesk, og pumpa trengs jo ikke til kok, så det var ingen krise, men noen kjøling på vanlig måte var det ikke snakk om. Det blei å helle vørteren over i et gjæringsfat og sette det ut på verandaen til imorra tidlig. Grynfaren er jo sånn konstruert at det å koble fra pumpa med gryta full av varm vørter er en fin måte å få seg nytt gulv på. Når den var tømt og vi fikk demontert pumpa viste det seg at en pakning hadde forskyvi seg. Med dem på rett plass funka alt fint igjen. Men det blir altså naturkjøling på denne.
Neste, derimot...![]()
Ja blir bare litt mer bitter grunnet treg kjøling.Neida, en dose EKG som first worth og en liten dose Kazbek på 20 minutter. Tror det går helt fint. Men det blei med mye gly over i gjæringsfatet, det gjorde det.
Når filteret pakker seg med humle går det smått, men det er vel knapt pumpas feil? Syns det glir greit ellers, ihvertfall når ikke kuleventilen er full av svart gly.Dette er jeg også litt skeptisk på mtp kønnfaderen.. synes pumpa lugget ved kjøling selv om vi snakker 30g humle og grei whirpool.. ble rimelig smal stråle på slutten.. gudskjelov bare filteret denne gangen også.. men ser fremtidige komplikasjoner her. Er det vanlig å bruke humlenett ? Brukte poser nå sist, men litt skeptisk på 3humleposer med klinkekuler oppi også.. whirpool mtp trub utgår da..
Sent from my iPad using Tapatalk
Litt mer bitter tåler den. Det er 55 g humle totalt, med en snittbitterhet på 6 % AA.Ja blir bare litt mer bitter grunnet treg kjøling.