Det var Duvel, under et besøk i Belgia, som fikk meg startet også. Har prøvd å brygge det en gang før, og fikk tidenens fuselbombe.
Dette er bryggetabbetråden, så: Jeg mista kjelen med sukkerlaken oppi dunken da jeg skulle helle oppi. Nesten 5% alkohol i brygget, så jeg håper det holder. Kjelen var ren og pen.
Temperatur og belgiske saker er sånn sett litt swing hard & bulls eye.. eller miss by a long mile... lille jeg har prøvd : enkle malt sammensetninger, lav mesketemp og faktisk opp til 15-20% candy.. vel blonden er jo vanskelig i sin enkelhet: kan ikke kamuflere stort, men heftig skal det være. Balanse krever nok noen forsøk
Selv man starter lavt på gjæring, men lar det løpe til 24-25c så kan det bli lekkert.. eller faktisk det stikk motsatte.
Jaja miste kjelen er jo ikke optimalt, men er vel litt alkohol der, og med tilsynelatende ren kjele .? Skal noe til før det går adundas. Ordner seg.
Sent from my iPad using Tapatalk