Ser ut som mye hele korn der?
Bruker selv en smykkevekt fra ebay. 50 kr med free shipping. Gjør jobben!Hei tråd.
Den digitale vekten min har gått bananas. Oppdaget ved at siste brygg har satan høy IBU, omtrent udrikkelig (totalt ubalansert). Den lumske vekten viser for lav vekt ca hver 3 gang en veier noe. Har noen forslag til en god humlevekt som en kan stole på?
Må signere tråden her en gang til..
Ikke direkte bryggetabbe, da det ikke var noen infisert øl. Skulle hente ut grainfatheren fra boden etter å ha stått det i 2-3 uker, og i der jeg åpner døra slår lukten av mugg mot meg. Ikke vanskelig å finne kilden, da motstrømskjøleren hadde fått et pusete hvitgrønt belegg.
Moralen er: husk å rense utsiden av motstrømskjøleren, selv om den ikke er direkte i kontak med vørter. (Spesielt om du oppbevarer den nedi kjelen med alt av utstyr til grainfatheren..).
Ble sen vask av både kjele og utstyr i sterkt utblandet oppvaskmaskinmiddel og mye starsan. Håper å ha fått bukt med udyret denne gang.
Hadde tilsvarende for et par uker siden. Forskjellen er at jeg urutinert nok ikke oppdaget dette før OG skulle måles. Litt graving i komposthaugen avslørte mye hele korn. OG på 1052 i oppskriften ble 1040. Jeg valgte å sette til gjæring likevel, og ølet ble flasket i går. Er jeg heldig så får jeg et godt øl med relativt lav ABV.Tabben her må være at jeg ikke sjekking kverningen.. Utbytte på 50 % og avbrutt brygging. F$£%#...80 % malt og 20 % flaket mais ser vel ikke slik ut etter halvannen times mesk?
Jeg kom i dag glad hjem fra jobb til ferdig oppvarmet meskevann i min Grainfather. Malten ble oppveid og kvernet, og malingsvispen på drillen gjorde innmesk til en lek.
Plutselig ser jeg at temperaturen på kontrolleren hopper opp og ned med 2-3 grader, uten at pumpa står på eller det er annen bevegelse i mesken. Etter en rask inspeksjon av Grainfatheren fant jeg feilen; Jeg hadde *nesten* nappet ut temperaturproben fra thermowell'en uten å legge merke til det. Etter å ha trykket den inn igjen leser den av 70 C i mesken som egentlig skulle ligge på 63... Dette blir en søt ESB!
Det er ikke sikkert den blir søt. De sukkerartene som ikke gjæres gir mer munnfølelse enn sødme.
Jeg har meska en del på 70 når jeg har brygget scottish ale (altså det svake skotske ølet), og det er som @Sarge sier; ølet blir ikke "søtt" av den grunn. Men du får selvfølgelig en lavere utgjæringsgrad, og et fyldigere øl med god "maltsødme". Nok ikke helt typeriktig - men ikke helt ute, heller.