1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Bryggertabber

En tråd i 'Brygging' startet av joques, 15 Des 2007.

  1. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det er ikke sikkert den blir søt. De sukkerartene som ikke gjæres gir mer munnfølelse enn sødme.
     
  2. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg har meska en del på 70 når jeg har brygget scottish ale (altså det svake skotske ølet), og det er som @Sarge sier; ølet blir ikke "søtt" av den grunn. Men du får selvfølgelig en lavere utgjæringsgrad, og et fyldigere øl med god "maltsødme". Nok ikke helt typeriktig - men ikke helt ute, heller.
     
  3. Arnemann

    Arnemann
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Blir nok "øl" uansett! Det verste som kan skje er at jeg hiver det over på mitt brett c.-infiserte eikefat, og vips! Så har vi en litt svak old ale.
     
    Finn Berger liker dette.
  4. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    :(

    Noen har eikefat - andre har bare en pose eikeflis;).
     
  5. Oberstbräu

    Oberstbräu
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Var vist en pakning som skulle på maltrøret:
    20171003_170205.jpg
    Nybegynnerkurs, rigget likt på 8x Speidel.
     
    Jørgen O og [Daniel] liker dette.
  6. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ouch, nybegynnerfeil! ;)
     
  7. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvor ble det av det omtappingskaret? Åja, det er inne i det rommet jeg sjeldent sjekker i kjelleren. Åja. Dårlig gjennomtrekk der ja.
    WhatsApp Image 2017-10-07 at 23.37.46.jpeg
    Æsj. Bryggselv neste!
     
    Botnen, Staro og Jørgen O liker dette.
  8. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Mere mugg fra meg. Jeg føler den store tabben her er at jeg brygger for sjeldent!! IMG-20171011-WA0013.jpeg
     
    Finn Berger liker dette.
  9. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Uaæ. Ja man blir ofte straffet på en eller annen måte hvis man ikke brygger ofte nok :)
     
    Mats Ø. liker dette.
  10. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Oh yes. Bare å skjerpe seg. Det ble forøvrig nochill i går kveld. :p
     
    Botnen liker dette.
  11. Arnemann

    Arnemann
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Men... Har disse tingene blitt vasket? Jeg har slanger og annet som blir brukt til vørter som ligger i mange måneder, og jeg har aldri sett en eneste flekk med mugg! Det eneste unntaket er meskesleiva i tre, den "svetter" vørter i etterkant som gjerne mugner. Bløtlegging i PBW fikser det.
     
  12. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Yes, det har blitt vasket, MEN har ligget inne i bryggekjelen i en måned,noe som jeg ikke kommer til å gjøre igjen.
     
  13. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Alle mine slanger blir hengt opp når de ikke er i bruk, da får de lufttørket, og all væske renner ut av de.
     
  14. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvordan får du det bort da? Pbw å varmt vann??
     
    Mats Ø. liker dette.
  15. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Lufttørking FTW!
     
  16. Brynsj

    Brynsj
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fetsund
    Viktig!
    Og oppbevaring i luftfuktighet under 70% RF- relativ luftfuktighet.
    Mugg trives i høy luftfuktighet, uavhengig av temperatur:confused:
     
  17. Chiefen

    Chiefen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Fitjar
    Hadde ett kjøleskap som jeg brygga pils i et 50 liters dunk, der var det en plugg jeg satte inn istedet for kran som lakk, etter 4 uker helt uten tilsyn så var kjøleskapet pelskledd innvendig av mugg.
    Jeg vasket ut med vanlig kjøkkenspray fra jiff før jeg laget en blanding med klor og vann på 1-5 og hadde i en tom sprayflaske og sprayet ned hele skapet, lukket døren og vasket igjen med jiff etter 2 dager. Har ikke sett ett snev av mugg i det skapet etterpå.
    Skal du drepe mugg, villgjæreller anne faenskap er klor fantastisk, men vær forsiktig, konsentret klor er hevy shit
     
    Ole Mørkved liker dette.
  18. Lord Baldemort

    Lord Baldemort
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Som nybegynner har jeg en rykende fersk tabbe. Etter koking av vørteren kjøres den via kjøleren og på gjæringskaret (har grainfather connect). Etter kjøling av 5-10l (av 25l) pitcher jeg gjær i perfekt temperatur. Så har jeg tydeligvis vært borti kran eller noe, for etter å ha gått og småvasket diverse utstyr så er gjæringskaret fullt, av VARM vørter med gjær. Kjempegøy. Gjæringskaret står fortsatt og gjærer (etter ca 1uke), og jeg vet ikke om jeg skal prøve å flaske, eller spyle ned i dass..

    Av skade blir man (forhåpentligvis) klok.
     
  19. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har muligens satt starter litt for sent. 5 mnd gammel bunnhøstet gjær. Starter satt ca 40 timer før antatt pitching. Har ikke magnetrører, men surrer litt på glasset når jeg sjekker det. Etter 10 timer er det ingen antydning til gjæring. Er gjæren død? Er det håp? Har heldigvis tørrgjær som backup, så brygging blir det.
     
  20. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Hvis det gjærer har du åpenbart ikke drept gjæra, og flasker blir ikke oppbrukt. Det eneste du taper på å flaske er noen korker og litt tid som ellers kunne vært bortkasta på reklamefinansiert fjernsyn. Det er det vel verdt. Det kan godt hende det blir et ålreit øl av det.
     

Del denne siden