erikraude
Norbrygg-medlem
Tabbe og tabbe, jeg veit ikke helt. Brygga en ny runde bayer igår, denne gangen med littegrann caramalt og tettnang og hersbrücker i tillegg til Mittelfrüh. Tabba, eller hva man nå skal kalle det kom når jeg hadde kjølt vørteren. Kom ikke ned i 10 grader med motstrømskjøleren, kom faktisk ikke lenger ned enn 17. Vurderte å sette dunken på kjøl og lufte og pitche idag, men for å slippe en ny runde med sterilisering bestemte jeg meg for å gjøre det med en gang. Gjæra hadde tydeligvis ingenting imot litt hyggeligere temperatur, så igårkveld var boblinga igang og temperaturen fortsatt på 14. Nå er temperaturen stødige 10, og det bobler jevnt og rolig i gjærlåsen. Så er spørsmålet: hva vil noen timer i starten av forløpet på høyere temperatur gjøre med smaken? Det ser jo ikke ut til at gjæra har stansa opp som jeg var redd for. Pitcha en solid og fin dose 833 fra en totrinns starter med servomyces, så tilstanden bør være tipp topp.