Noen som vet hva som skjer når du skal blø ut kullesyra i et ølfat, og du kobler på en g-kobling uten noen form for blinding på hverken øl-ut eller gass - og bare nykker bestemt i sikkerhetsventilen?
Heeeeeelt opp på taket. På badet. I morges før jobb. (Kom sent...)
Flasket opp to øl på samme dag. En saison, og en IPA. Visste på daværende tidspunkt ikke om hvor seiglivet Belle Saison er... Lang historie kort: den enkle og gode IPA'en min ble "infisert" med Belle Saison. Tok meg selv i øret i dag og lot den gå til draugen.
Med hell i uhell knakk heverten etter dette, så måtte byttes likevel. Bytta ut bøtter (4 stykk, vet ikke hvilken jeg brukte da..) og alt som kan komme i kontakt med ferdig øl. Tror jeg er kvitt det nå.Det er jo drøyt å klikke "liker" på innleggene i denne tråden, men jeg satte pris på den der. Been there, done that! Og med mange brygg - før jeg greidde å bli kvitt uhumskhetene. *banker frenetisk i bordet*
Håper smaksprøven UTEN Starsan var bedreI går, mens vi venta på maten til jóleblotet, skulle vi flaske Brunøyet, en nordengelsk brun vi laga for lenge sia som bare har stått og stått uten hverken kjærlighet eller omsorg siden. Siden den hadde stått så lenge tenkte vi å ta en hydrometerprøve og en smak. Vi satte måleglasset i starsan mens vi gjorde klart til flasking, og så var det på tide å ta en test. Det rare var at ølet var helt klart i vintyven, men med en gang det kom opp i måleglasset blei det helt opakt. Rart, men vi tenkte ikke noe videre over det utover at vi syns det var merkelig, så vi helte prøven over i to glass. Jeg smakte først på mitt, og som jeg har for vane svelga jeg en ganske ålreit munnfull. Det var det jævligste jeg har smakt i mitt liv. Så surt at det brant i strupen. Så surt at alle tenna føltes som de skulle falle ut bare jeg åpna kjeften. Jeg løp til vasken, spytta ut det lille jeg ikke hadde svelga og la huet under krana for å skylle det vekk. Og mens jeg lå der smakte designavdelinga på sitt glass.
Tldr: ikke drikk starsan.
Det tok faktisk ganske lang tid før jeg klarte å smake noe som helst etterpå, men ingeniøravdelinga kom litt seinere og gikk god for produktet, så vi flaska, ihvertfall. Får se om et par uker.Håper smaksprøven UTEN Starsan var bedre
Måtte prøveI går, mens vi venta på maten til jóleblotet, skulle vi flaske Brunøyet, en nordengelsk brun vi laga for lenge sia som bare har stått og stått uten hverken kjærlighet eller omsorg siden. Siden den hadde stått så lenge tenkte vi å ta en hydrometerprøve og en smak. Vi satte måleglasset i starsan mens vi gjorde klart til flasking, og så var det på tide å ta en test. Det rare var at ølet var helt klart i vintyven, men med en gang det kom opp i måleglasset blei det helt opakt. Rart, men vi tenkte ikke noe videre over det utover at vi syns det var merkelig, så vi helte prøven over i to glass. Jeg smakte først på mitt, og som jeg har for vane svelga jeg en ganske ålreit munnfull. Det var det jævligste jeg har smakt i mitt liv. Så surt at det brant i strupen. Så surt at alle tenna føltes som de skulle falle ut bare jeg åpna kjeften. Jeg løp til vasken, spytta ut det lille jeg ikke hadde svelga og la huet under krana for å skylle det vekk. Og mens jeg lå der smakte designavdelinga på sitt glass.
Tldr: ikke drikk starsan.
I utgangspunktet trodde jeg jo det var blanda ut som det skulle, det er jo ikke akkurat første gang jeg bruker starsan. Det kan selvsagt være noe annet som gikk til h..., men noe reagerte med ølet og gjorde det opakt, og det var sinnsykt surt, løpe til vasken etc. Jeg må innrømme at jeg ikke tok en slurk ublanda starsan etterpå for å bekrefte teorien. Ser at der var litt lettvint av meg. Veldig kult av deg å prøve.Måtte prøve
Litt StarSan i et glass og smakte forsiktig og kontrollert.
Det var jo ikke sånn sinnsykt surt og rulle seg rundt på gulvet og drikke 17 liter fra springen.
Hvilket forhold blander dere ut StarSan med vann? (Det skal nemlig blandes utfør bruk )
Huffda. :-(Ferdig med mesk, og bedriver skylling. Overfører da fra meskekjele til kokekjele og fra HLT til meskekjele til riktig vannmengde er oppnådd. Innimellom underholder jeg snart 5 åringen. Satt flow og alt ser ut til å fungere fint, skyllingen går automatisk. Stikker en tur til guttungen, før jeg ca 10 min senere stikker hodet innom bryggerommet. Jadda.... skylling surrer og går. Problemet er at jeg ikke har lukket ventilen/kranen på kokekjelen, så når nivået har kommet til krana, har det fortsatt ut... X antall liter vørter på bryggebenken samt ned på gulvet. For en idiot jeg er...
Nå vet jeg heller ikke hvor mye vørter jeg skal ha til kok... grr, skyller til jeg ikke orker mer så koker jeg.